Újabb invázió közeleg: ez a poloskáknál is durvább lesz

agrarszektor.hu
Évről évre egyre enyhébbek a telek, ami több rovarnak is kedvez, a szokatlanul meleg téli hónapok miatt ugyanis több kártevő mellett a darazsak többsége is átvészeli az egyre kevésbé hideg évszakot. Habár többen fellélegeztek, hogy a szamurájdarázs megjelenésével vége a poloskainváziónak, a szakemberek most egy újabbtól, a darazsakétól tartanak.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Rég volt annyira enyhe a tél, mint az idei, az egyre melegebb téli hónapok pedig nem csak a kártevőknek kedveznek, de a darazsak is évről évre egyre többen vészelik át a telet. Az átlagos teleken a darazsak többsége általában elpusztul, és szinte csak a királynő éli túl a hideg hónapokat, akinek a feladata, hogy tavasszal létrehozza és egybe tartsa a kolóniát. A szakemberek szerint idén rengeteg darázs áttelelhetett, és az is komoly problémát okozhat, hogy mivel hamarabb tavaszodott, így most jóval korábban ébredtek a szokásosnál. 

Most áprilisban még érdemes védekezni, a méhkirálynőt ugyanis ilyenkor könnyedén el lehet kapni. A darazsak ellen csapdák kihelyezésével tudunk eredményesen védekezni. Egy félbevágott flakonba - csalogatásként - tegyünk cukros, ecetes oldatot/vizet vagy higított sört. Az ecetre azért van szükség, mert az elriasztja a méheket, amelyekre azonban szükségünk van a kertekben. Arra figyeljünk oda, hogy a kaptárokat nyáron veszélyes eltávolítani, mert a megzavart darazsak megtámadják az embert, télen azonban csak a megtermékenyített anya tartózkodik a fészekben, így ilyenkor érdemes leszedni és elégetni a kaptárt. Ha mindenképp szeretnénk nyáron megszabadulni a darazsaktól, akkor kérjük szakember segítségét. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34