Újabb invázió közeleg: ez a poloskáknál is durvább lesz

agrarszektor.hu
Évről évre egyre enyhébbek a telek, ami több rovarnak is kedvez, a szokatlanul meleg téli hónapok miatt ugyanis több kártevő mellett a darazsak többsége is átvészeli az egyre kevésbé hideg évszakot. Habár többen fellélegeztek, hogy a szamurájdarázs megjelenésével vége a poloskainváziónak, a szakemberek most egy újabbtól, a darazsakétól tartanak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Rég volt annyira enyhe a tél, mint az idei, az egyre melegebb téli hónapok pedig nem csak a kártevőknek kedveznek, de a darazsak is évről évre egyre többen vészelik át a telet. Az átlagos teleken a darazsak többsége általában elpusztul, és szinte csak a királynő éli túl a hideg hónapokat, akinek a feladata, hogy tavasszal létrehozza és egybe tartsa a kolóniát. A szakemberek szerint idén rengeteg darázs áttelelhetett, és az is komoly problémát okozhat, hogy mivel hamarabb tavaszodott, így most jóval korábban ébredtek a szokásosnál. 

Most áprilisban még érdemes védekezni, a méhkirálynőt ugyanis ilyenkor könnyedén el lehet kapni. A darazsak ellen csapdák kihelyezésével tudunk eredményesen védekezni. Egy félbevágott flakonba - csalogatásként - tegyünk cukros, ecetes oldatot/vizet vagy higított sört. Az ecetre azért van szükség, mert az elriasztja a méheket, amelyekre azonban szükségünk van a kertekben. Arra figyeljünk oda, hogy a kaptárokat nyáron veszélyes eltávolítani, mert a megzavart darazsak megtámadják az embert, télen azonban csak a megtermékenyített anya tartózkodik a fészekben, így ilyenkor érdemes leszedni és elégetni a kaptárt. Ha mindenképp szeretnénk nyáron megszabadulni a darazsaktól, akkor kérjük szakember segítségét. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?