Milliókat biztosít az agrártárca a kóbor kutyák ivartalanítására

agrarszektor.hu
Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma, melyet a nem kívánt szaporulatok megelőzésével, az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni. A kormány elkötelezett amellett, hogy a programnak köszönhetően az ország újabb mérföldkőhöz érkezzen az állatvédelem és a felelős állattartás terén.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kormány legfontosabb célja az elmúlt években az állatvédelem területén a felelős állattartás népszerűsítése volt. Ennek érdekében több intézkedést is tett, több programot is indított. Az agrártárca 100 millió forintot biztosított az állatmenhelyet működtető civil szervezeteknek, a gondozásukban álló kutyák ivartalanításra. A támogatás keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanítását finanszírozhatja - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A kormány kiemelt célként állapította meg azt is, hogy minél több ember részesítse előnybe az örökbefogadást, így az árva állatok könnyebben találhassanak új otthonra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemrégiben mutatta be a Fogadj Örökbe című kiadványát, amivel azoknak szeretne segíteni, akik a menhelyről történő befogadás mellett döntenek. Azt azonban senkinek se szabad elfelednie, hogy az állattartás felelőséggel jár, ezért a Kutyakötelesség című könyv jó iránymutatást adhat az állatok gazdáinak is.

(A kép forrása: Wikimedia Commons)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?