Méhészek figyelem! Fontos határidő jár le február végén

Méhészek figyelem! Fontos határidő jár le február végén

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatás első évi sikere után 2020-tól megduplázta a támogatás összegét, amely 500 forint/méhcsaládról 1000 forint/méhcsaládra emelkedett. A támogatásra rendelkezésre álló keret 700 millió forint.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az agrártárca 2019-ben vezette be a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatást, amelynek célja elsősorban a szennyezett (pl. fipronil) állatgyógyászati készítmények alkalmazásából eredő termelői veszteségek kompenzálása, amely növelheti a méhtartási kedvet is - írja közleményében az Agrárminisztérium. A méhészet jelentősége kiemelkedő a mezőgazdaságon belül, hiszen az emberi táplálkozásban, egészségmegőrzésben jelentős szerepet beöltő termékek előállítása mellett, a beporzáson keresztül a gyümölcstermesztés eredményességére is hatással van. Ezen túl több környezetvédelmi cél eléréséhez, így a biológiai sokféleség megőrzéséhez és közvetetten a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzájárul.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A támogatásra szóló kérelem benyújtási határideje 2020. február 28. A benyújtásra vonatkozó határidő jogvesztő, azonban a már benyújtott kérelmek esetén van lehetőség hiánypótlásra. A támogatás azon kérelmezőnek nyújtható, aki, vagy amely 2019. november 15-én a Tenyészet Információs Rendszerben nyilvántartott méhállománnyal rendelkezik. A támogatási kérelem kizárólag elektronikus úton, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást követően adható be a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?