Megállt az élet az európai báránypiacon: alig változtak az árak az elmúlt napokban

Megállt az élet az európai báránypiacon: alig változtak az árak az elmúlt napokban

agrarszektor.hu
Az Európai Unióban az elmúlt héten a nehézbárány-áraknál stagnálás volt tapasztalható, ugyanakkor a könnyűbárány-árak kis mértékben tovább emelkedtek, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. október 11-vel végződő, 41. héten 589 euró/100 kg, a könnyűbárány ára pedig 617,8 euró/100 kg volt, írta meg a NAK. A nehézbárány-árnál minimális, 0,1%-os mérséklődés, a könnyűbárány-árnál pedig 0,3%-os volt az emelkedés az egy héttel korábban rögzített értékekhez képest (40. héti árak: nehéz bárány 589,6 euró/100 kg, könnyű bárány 611 euró/100 kg).

A 41. heti nehézbárány-árak 0,5%-kal maradnak el az egy hónappal korábban rögzített értékhez képest. A könnyűbárány-árak elmúlt hetekben tapasztalt fokozatosan emelkedése azonban tovább folytatódott, így az jelenleg 2%-kal magasabb az egy hónappal korábban rögzített árhoz viszonyítva. A 2019-es év hasonló időszakában rögzített értékeket a nehézbárány-árak 14,7%-kal, a könnyűbárány-árak pedig 8,3%-kal haladják meg a jelenlegieket.

A 41. hétre a nehézbárány-árak Olaszországban 2,6%-kal, Hollandiában 1,5%-kal, Franciaországban pedig 0,3%-kal emelkedtek, Spanyolországban nem változtak, Írországban pedig 0,2%-kal tovább folytatódott az árak hetek óta tartó mérséklődése. A mindig változó román árakban a 40. héten rögzített kimagaslóan magas, 37,9%-os emelkedést követően 6,2%-os mérséklődés volt tapasztalható.

Az Egyesült Királyság bárányár alakulásában továbbra is érezhető a Brexit tárgyalások körüli bizonytalanságok hatása, az árak 3,4%-ot estek az elmúlt héten, azonban ez az érték még mindig 15,2%-kal magasabb, mint a 2019-es év hasonló időszakában rögzített érték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?