Elharapódzott a helyzet Büssüben: többen agár-bull keverékekkel próbálnak vadászni

Elharapódzott a helyzet Büssüben: többen agár-bull keverékekkel próbálnak vadászni

agrarszektor.hu
Kutya, ember és vérnyomokat talált a múlt héten a Kerekesmenti Vadásztársaság hivatásos vadásza Büssü határában. A nyomok Büssü község egyik félreeső utcájába vezettek, ahol megtalálták a húst, a bőrt és a csontokat, valamint egy, vélhetően vaddisznó által megsebesített kutyát is. A kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, a vadásztársaság pedig megtette a büntetőfeljelentést.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kemenszky Péter, a vadásztársaság elnöke a portálnak elmondta: Büssü környéke az orvvadászat és a közbiztonság szempontjából is vörös zóna Somogy megyében, ahol a kutyás vadorzás rendszerszintű - írja a sonline.hu-ra hivatkozva a 24.hu. Bár mindeddig több esetben értek tetten illetéktelen személyeket orvvadászaton, az elkövetők ismertek, súlyosan és többszörösen visszaesők, az igazságszolgáltatás soha nem tudott még mit kezdeni az egyértelmű helyzettel. Reméli, az időben felderített eset ezúttal büntetőjogi következményeket is vonz majd maga után.

Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke pedig arról beszélt, hogy balkáni állapotok uralkodnak Büssüben. Hozzátette, már nem csak agarakkal, hanem bull- és agárkeverékekkel próbálnak vadászni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58