Elharapódzott a helyzet Büssüben: többen agár-bull keverékekkel próbálnak vadászni

agrarszektor.hu
Kutya, ember és vérnyomokat talált a múlt héten a Kerekesmenti Vadásztársaság hivatásos vadásza Büssü határában. A nyomok Büssü község egyik félreeső utcájába vezettek, ahol megtalálták a húst, a bőrt és a csontokat, valamint egy, vélhetően vaddisznó által megsebesített kutyát is. A kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, a vadásztársaság pedig megtette a büntetőfeljelentést.

Kemenszky Péter, a vadásztársaság elnöke a portálnak elmondta: Büssü környéke az orvvadászat és a közbiztonság szempontjából is vörös zóna Somogy megyében, ahol a kutyás vadorzás rendszerszintű - írja a sonline.hu-ra hivatkozva a 24.hu. Bár mindeddig több esetben értek tetten illetéktelen személyeket orvvadászaton, az elkövetők ismertek, súlyosan és többszörösen visszaesők, az igazságszolgáltatás soha nem tudott még mit kezdeni az egyértelmű helyzettel. Reméli, az időben felderített eset ezúttal büntetőjogi következményeket is vonz majd maga után.

Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke pedig arról beszélt, hogy balkáni állapotok uralkodnak Büssüben. Hozzátette, már nem csak agarakkal, hanem bull- és agárkeverékekkel próbálnak vadászni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?