Nagy felmérés indul Magyarországon: bárki beszállhat, itt vannak a részletek

Nagy felmérés indul Magyarországon: bárki beszállhat, itt vannak a részletek

MTI
A lakott területeken leggyakoribbnak számító erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felderítésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A szervezet legutóbb januárban, a telelő erdei fülesbaglyok felmérésében kért segítséget a lakosságtól, mivel évek alatt a szervezet pozitív tapasztalatokra tett szert a fajra vonatkozó országos adatgyűjtés során.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Első pillantásra nehéz feladatnak tűnhet éjszakai életmódot folytató, az emberek számára szinte láthatatlanul mozgó madarak rejtett költőhelyének megkeresése, azonban a fészkelő baglyok felmérése nem nehéz, mivel ehhez a madarakat nem szükséges látni. A felmérés során az esti szürkületben már lehet hallgatózni néhány percet az erkélyről, az emeleti ablakból, a tornácról, a kertből vagy az utcán, parkban sétálva és a fiókák jellegzetes, mással össze nem téveszthető hangjára kell figyelni. Ezt tavasztól egészen júniusig lehet keresni. Ha valaki lát vagy hall fiókákat, esetleg az őket etető szülőket, a felhívás honlapjáról letölthető elektronikus űrlapot akár okostelefonon kitöltve tud hozzájárulni a faj országos elterjedési térképének pontosításához.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?