Nagy felmérés indul Magyarországon: bárki beszállhat, itt vannak a részletek

Nagy felmérés indul Magyarországon: bárki beszállhat, itt vannak a részletek

MTI
A lakott területeken leggyakoribbnak számító erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felderítésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A szervezet legutóbb januárban, a telelő erdei fülesbaglyok felmérésében kért segítséget a lakosságtól, mivel évek alatt a szervezet pozitív tapasztalatokra tett szert a fajra vonatkozó országos adatgyűjtés során.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Első pillantásra nehéz feladatnak tűnhet éjszakai életmódot folytató, az emberek számára szinte láthatatlanul mozgó madarak rejtett költőhelyének megkeresése, azonban a fészkelő baglyok felmérése nem nehéz, mivel ehhez a madarakat nem szükséges látni. A felmérés során az esti szürkületben már lehet hallgatózni néhány percet az erkélyről, az emeleti ablakból, a tornácról, a kertből vagy az utcán, parkban sétálva és a fiókák jellegzetes, mással össze nem téveszthető hangjára kell figyelni. Ezt tavasztól egészen júniusig lehet keresni. Ha valaki lát vagy hall fiókákat, esetleg az őket etető szülőket, a felhívás honlapjáról letölthető elektronikus űrlapot akár okostelefonon kitöltve tud hozzájárulni a faj országos elterjedési térképének pontosításához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?