2021. december 2. csütörtök Melinda, Vivien

Hírek - Állat

3 milliárd forint plusz a baromfiágazatnak

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) megemelte a baromfi állatjóléti támogatás keretét, így az állattartók 2015-ben már 11 milliárd forintos forráshoz jutnak. A baromfiágazat részére meghatározó jelentőséggel bíró állatjóléti támogatás működését a tárca intézkedésére 2018. december 31-ig engedélyezte az Európai Bizottság.
 
 

A minisztérium sajtóközleménye szerint a kormányzat elkötelezett a baromfi ágazat fejlesztésében, az állattartók gazdasági és finanszírozási helyzetének javításában. A „Még több munkahelyet a mezőgazdaságban” kormányprogram keretében a baromfi állatjóléti támogatásra nyújtott 3 milliárd forintos többletforrással a munkaigényes mezőgazdasági ágazat fellendítése, a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése a cél.

A 2014. évi baromfi állatjóléti támogatás éves keretösszege is nő, 9,5 milliárd forintra emelkedik, amely 500 millió forint többletforrást biztosít a vízi szárnyas tartók részére a III. negyedévben. Annak érdekében, hogy a termelők a jogos támogatási összegeket igénybe vehessék, a tárca a 2014. évi IV. negyedévi támogatás összegét is megemeli, így a jövő év elején mintegy 2,6 milliárd forintot fizetnek ki a baromfitartóknak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó