400 tenyészállat versengett a díjakért

agrarszektor.hu
Színvonalas szakmai és közönségprogramok között válogathattak az érdeklődők a XII. Kaposvári Állattenyésztési Napokon. A kiállítás ideje alatt nyolc szakmai konferenciát tartottak, a tudományos rendezvények mintegy 1600 szakember vonzott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az idei látogatószám a színes programkínálatnak köszönhetően meghaladta az előző évit. A kiállítás díjkiosztóját szombaton tartották, több mint 400 tenyészállat közül választották ki a legjobbakat. A show bírálatokon eredményesen szerepelt tenyészállatok felkészítéséért és bemutatásáért a tenyésztők az egyes kategóriákban 1-3. helyezésért járó trófeát, a fajonként kiosztott nagydíjat, valamint a MÁSz nagydíjat vihették haza.

A MÁSz tenyésztői díját a Húshasznú Szarvasmarhatenyésztő Bt. (Nyőgér) kapta. A tenyészetből hozott állatok két első, egy-egy második és harmadik helyezést kaptak, továbbá a nyagydíjas egyed is az övék, így a valamennyi kategóriát (faj és hasznosítás) felölelő pontversenyt fölényesen megnyerték. A MÁSz tenyésztőszervezeti díjat a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetség (MJKSZ) kapta az elmúlt 25 évben a tenyészállat bemutatók és a Szent Mihály Napi Juhtenyésztő Fórum szervezésében kifejtett színvonalas munkájukért.

Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdaságért felelős országosalenöke a díjátadón elmondta: kivételes öröm, hogy a tenyészállatok szemléje és az elismerések átadása éppen Szent Mihály napjára esik, hiszen ez a nap hagyomány szerint a gazdasági év zárása, a számvetés időszaka. Kifejtette: az Állattenyésztési Napok seregszemléje tulajdonképpenm a szakma mai, modern kori számvetése. Zászlós Tibor hozzátette: a modern technológiákkal, a digitalizáció adta lehetőségekkel az állattenyésztésben is élni kell, mindez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a magyar tenyésztők versenyképesek legyenek a nemzetközi színtéren is.

Nagydíjat kaptak az alábbi tenyésztők:

Holstein-fríz
Pálhalmai Agrospeciál Kft. Gabi nevű tehene Grand Champion
Borjádi Mg. Zrt. Flóra Fontaine nevű tehene Reserve Champion

Magyartarka
Húshasznú Szarvasmarhatenyésztő Bt. (Nyőgér) Hilda nevű tehene

Sertés
Fekete József (Gyanógeregye) piétrain x hampshire kansüldője

Juh
Holló Mátyás (Uszod) berrichon du cher jerke csoportja

Kecske
Farkas Gyöngyvér (Nemesapáti) anglo-núbiai gödölye csoportja


Pekár László (Pereked) Róna nevű magyar hidegvérű kancája

(Forrás: MÁSz)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02