Hihetetlen fejlesztések az európai kertészetekben: ezek most a legdurvább újítások

Hihetetlen fejlesztések az európai kertészetekben: ezek most a legdurvább újítások

agrarszektor.hu
A világ legnagyobb zöldség-gyümölcs ágazati kiállításán az innovációs díj kategóriában minden évben 10 újdonság indul a győzelem reményében. A berlini Fruit Logistica kiállításon a résztvevők szavazatai alapján minden évben kiosztják az Innovation Awards díjat, melyet az idén a Granada La Palma paradicsomfajtája, az Amela® nyert a szavazatok 31%-ával.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A rendezvény két napja alatt a díjért induló jelöltek azonos csarnokban külön standot is kaptak, hogy bemutathassák magukat, az esemény résztvevői pedig itt adhatták le szavazócéduláikat - írja a FruitVeb.

  • Bronzérem: iStemTM száras karfiol (Syngenta Seeds BV, Egyesült Királyság). A teljesen egyedi, száras karfiol akár nyersen, akár főzve/sütve is fogyasztható. A körülbelül 13 cm hosszú szár egy újabb szárat fejleszt, ezen pár levél jelenik meg. A növény rendkívül gazdag rostokban, és a szára is ehető - édes, diószerű íze igen kellemes. 
  • Ezüstérem: Autonóm repülő gyümölcsszedő robot (Tevel Advanced Technologies Ltd., Izrael). A robotot az élő munkaerő csökkentésére fejlesztette ki a Tevel Advanced Technologies, és több féle gyümölcs szedésére is használható. Egyedisége a drónszerű betakarító egységek mögött álló képfeldolgozó algoritmusokban és a mesterséges intelligenciában rejlik, amely képes arra is, hogy a gyümölcsöket az optimális szögből közelítse meg, és csak az érett termést takarítsa be.
  • Aranyérem: Amela® paradicsom (Granada La Palma S. Coop, Spanyolország). Az eredetileg Japánban kifejlesztett új paradicsomfajta minimális vízigénye mellett koncentráltan tartalmazza a cukrokat és a savakat is, ezáltal intenzív, mégis kiegyensúlyozott ízélményt biztosít. Magas Brix-értéke mellett tápanyagokban és aminosavakban is igen gazdag. Az 50-140 g-os mérettartományban kapható, azaz rendelhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?