Hihetetlen fejlesztések az európai kertészetekben: ezek most a legdurvább újítások

Hihetetlen fejlesztések az európai kertészetekben: ezek most a legdurvább újítások

agrarszektor.hu
A világ legnagyobb zöldség-gyümölcs ágazati kiállításán az innovációs díj kategóriában minden évben 10 újdonság indul a győzelem reményében. A berlini Fruit Logistica kiállításon a résztvevők szavazatai alapján minden évben kiosztják az Innovation Awards díjat, melyet az idén a Granada La Palma paradicsomfajtája, az Amela® nyert a szavazatok 31%-ával.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A rendezvény két napja alatt a díjért induló jelöltek azonos csarnokban külön standot is kaptak, hogy bemutathassák magukat, az esemény résztvevői pedig itt adhatták le szavazócéduláikat - írja a FruitVeb.

  • Bronzérem: iStemTM száras karfiol (Syngenta Seeds BV, Egyesült Királyság). A teljesen egyedi, száras karfiol akár nyersen, akár főzve/sütve is fogyasztható. A körülbelül 13 cm hosszú szár egy újabb szárat fejleszt, ezen pár levél jelenik meg. A növény rendkívül gazdag rostokban, és a szára is ehető - édes, diószerű íze igen kellemes. 
  • Ezüstérem: Autonóm repülő gyümölcsszedő robot (Tevel Advanced Technologies Ltd., Izrael). A robotot az élő munkaerő csökkentésére fejlesztette ki a Tevel Advanced Technologies, és több féle gyümölcs szedésére is használható. Egyedisége a drónszerű betakarító egységek mögött álló képfeldolgozó algoritmusokban és a mesterséges intelligenciában rejlik, amely képes arra is, hogy a gyümölcsöket az optimális szögből közelítse meg, és csak az érett termést takarítsa be.
  • Aranyérem: Amela® paradicsom (Granada La Palma S. Coop, Spanyolország). Az eredetileg Japánban kifejlesztett új paradicsomfajta minimális vízigénye mellett koncentráltan tartalmazza a cukrokat és a savakat is, ezáltal intenzív, mégis kiegyensúlyozott ízélményt biztosít. Magas Brix-értéke mellett tápanyagokban és aminosavakban is igen gazdag. Az 50-140 g-os mérettartományban kapható, azaz rendelhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?