Ez elképesztő: ilyen új sárgadinnyék hódíthatják meg a boltokat hamarosan

Ez elképesztő: ilyen új sárgadinnyék hódíthatják meg a boltokat hamarosan

agrarszektor.hu
Ezüstérmes lett a Syngenta IDEAL névre keresztelt sárgadinnyéje a leginnovatívabb termék kategóriában a Fruit Logistica kiállításon. A gyümölcs különlegessége, hogy a héja színének változása jelzi, hogy mikor tökéletesen érett a termés.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Sorozatban harmadszor került be a díjnyertesek közé a Syngenta a világ egyik legrangosabb kertészeti rendezvényén, a Fruit Logistica Kiállításon. 2020-ban sötét koktélparadicsomukkal, 2022-ben karfiolkülönlegességükkel értek el sikereket, idén pedig az IDEAL sárgadinnye lett ezüstérmes a leginnovatívabb termékek között - derült ki a vállalat közleményéből.

Nagyon örömteli számunkra, hogy ismét ilyen rangos díjat kapott a vállalatunk zöldség üzletága. Ez komoly megerősítést jelent mindazok számára, akik a kutatásfejlesztés, a nemesítés és a termelés területén segítik a munkánkat

- mondta Jeremie Chabanis, a Syngenta európai, afrikai és közel-keleti értéklánc-vezetője.

A szabadalmaztatás alatt álló “Harvest Indicator” tulajdonsággal rendelkező sárgadinnyék a héjszín zöldről arany szalmaszínre történő változásával jelzik, hogy mikor érik el az ideális betakarítási időt. Ez nagy segítséget ad a kiszállítási, készletezési és felhasználási idő tervezésében, ráadásul a szín a vásárlók számára is pontosan jelzi, hogy a sárgadinnye érett.

A Syngenta ezen kívül idén ismertette legújabb kutatási eredményeiket a paradicsom barna termés-ráncosodás vírus (ToBRFV) területén. A vállalat már 2020-ban kereskedelmi forgalomba hozott ToBRFV-rezisztens paradicsomot, és tovább folytatja az új hatásmódok kutatását. A Syngenta ezeken kívül két salátafélével érkezett Berlinbe. A cég a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet, a nagy felületű leveleket, valamint a tárolhatóságot tartja szem előtt a fejlesztései során.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?