Ez elképesztő: ilyen új sárgadinnyék hódíthatják meg a boltokat hamarosan

Ez elképesztő: ilyen új sárgadinnyék hódíthatják meg a boltokat hamarosan

agrarszektor.hu
Ezüstérmes lett a Syngenta IDEAL névre keresztelt sárgadinnyéje a leginnovatívabb termék kategóriában a Fruit Logistica kiállításon. A gyümölcs különlegessége, hogy a héja színének változása jelzi, hogy mikor tökéletesen érett a termés.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sorozatban harmadszor került be a díjnyertesek közé a Syngenta a világ egyik legrangosabb kertészeti rendezvényén, a Fruit Logistica Kiállításon. 2020-ban sötét koktélparadicsomukkal, 2022-ben karfiolkülönlegességükkel értek el sikereket, idén pedig az IDEAL sárgadinnye lett ezüstérmes a leginnovatívabb termékek között - derült ki a vállalat közleményéből.

Nagyon örömteli számunkra, hogy ismét ilyen rangos díjat kapott a vállalatunk zöldség üzletága. Ez komoly megerősítést jelent mindazok számára, akik a kutatásfejlesztés, a nemesítés és a termelés területén segítik a munkánkat

- mondta Jeremie Chabanis, a Syngenta európai, afrikai és közel-keleti értéklánc-vezetője.

A szabadalmaztatás alatt álló “Harvest Indicator” tulajdonsággal rendelkező sárgadinnyék a héjszín zöldről arany szalmaszínre történő változásával jelzik, hogy mikor érik el az ideális betakarítási időt. Ez nagy segítséget ad a kiszállítási, készletezési és felhasználási idő tervezésében, ráadásul a szín a vásárlók számára is pontosan jelzi, hogy a sárgadinnye érett.

A Syngenta ezen kívül idén ismertette legújabb kutatási eredményeiket a paradicsom barna termés-ráncosodás vírus (ToBRFV) területén. A vállalat már 2020-ban kereskedelmi forgalomba hozott ToBRFV-rezisztens paradicsomot, és tovább folytatja az új hatásmódok kutatását. A Syngenta ezeken kívül két salátafélével érkezett Berlinbe. A cég a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet, a nagy felületű leveleket, valamint a tárolhatóságot tartja szem előtt a fejlesztései során.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31