2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Állat

Bámulatos: négy lábon járó gyapjútömbként került elő egy elvadult juh Ausztráliában

Újabb elvadult juhot találtak Ausztráliában. A szerencsétlen jószág inkább tűnt egy összetömörödött, négy lábon gyapjútömbnek, mint bármi másnak. Az állatnak korábban lehetett gazdája, ugyanis a fülét korábban megjelölték, ám az kiszakadhatott belőle. A juhot egy állatmenhely fogadta be, a nyírása után is ott maradt.
 
 

2020 tavaszán az ausztrál Tasmania szigetén nagy feltűnést keltett az a birka, ami hét, a vadonban töltött év után váratlanul, "óriási gyapjúfelhőként" bukkant fel a gazdái előtt. A család egészen addig azt hitte, hogy az állat odaveszett egy 2013-as tűzesetben, holott csak kipróbálta magát az élet vadabbik felén. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

Ezúttal pedig a kontinensen bukkant fel egy rég elvadult juh. A megmentői egy ausztrál erdőben találtak rá betegen, és a Baarack nevet adták neki. A jelek szerint az állatnak egykor lehetett gazdája, a fülét ugyanis korábban megjelölték, ám ez kiszakadhatott belőle az elmúlt évek során - írta meg a Telex a Reuters információi alapján. Miután megmentője ráakadt Baarackra, kapcsolatba lépett a Melbourne-től mintegy 60 kilométerre található Edgar Mission Állatmenhellyel.

Ilyen volt...
A juhokat legalább évente egyszer meg kell nyírni, ellenkező esetben a bundájuk csak nő és nő tovább, ahogy épp ebben az esetben is történt

– mondta az állatmenhely munkatársa, Kyle Behrend.

Baarackot tehát megnyírták, így lejött róla 35,4 kiló gyapjú (ez a fele egy felnőtt kenguru súlyának), és noha a patái remek állapotban voltak a koptatástól, az állat alultáplált volt, és a rengeteg gyapjútól alig látott. Most már a többi mentett birkával együtt Baarack az Edgar Missionnél él.

...és ilyen lett.

(A cikkben szereplő képek az Edgar's Mission Állatmenhely és a Reuters tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben