2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Állat

Elmarad a világ egyik legnagyobb sertéskiállítása: félnek a sertéspestistől a szervezők

Törölték a "World Pork Expo 2019", amelyet júniusban rendeztek volna az Egyesült Államokban. A világ egyik legnagyobb sertéskiállítását minden évben megrendezik, idén azonban az afrikai sertéspestistől (ASP) való félelem miatt elmarad a rendezvény. Az USA sertésállományának egészsége kiemelkedő, így a szervezők nem szeretnék kockáztatni az amerikai termelők megélhetését.
 
 

Óvatosság miatt törölték az idei "World Pork Expo 2019-et", az Egyesült Államokban ugyanis félnek az afrikai sertéspestistől, amely hónapok óta pusztít Kínában és Ázsia egyéb részein. A háromnapos eseményre, amelyet eddig minden év júniusában megrendeztek Iowa államban, körülbelül 20 ezer látogató látogatott el évente, a kiállítók között azonban több olyan országból is érkeztek, amelyek jelenleg ASP-vel sújtottak.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az Egyesült Államok sertésállományának az egészsége kiemelkedő, a szervezők pedig nem szeretnék ezt kockáztatni, ezért amíg egy apró esély is megvan arra, hogy valahogy bekerülhet a vírus az USA-ba, addig mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt megakadályozzák. A szakemberek szerint a megelőzés az egyetlen védekezés, az amerikai termelők megélhetése múlik ugyanis a sertések állapotán. A tenyésztők nagyban függnek az exporttól, így ha az ASP megjelenne az Egyesült Államokban, akkor az komolyan veszélyeztetné az exportpiacot, amely már így is nehézségekkel néz szembe a közelmúltban kialakult kereskedelmi viták miatt. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu