Harminc év múlva már senki sem eszik húst a híres milliárdos szerint

agrarszektor.hu
Harminc év múlva már nem ölnek az emberek húsukért állatokat a híres brit milliárdos szerint. Richard Branson lemezkiadó azt állítja, hogy addigra minden fehérjeforrás növényi, vagy sejttenyészet alapú lesz. A milliárdos összefogott Bill Gates-szel és a Cargillal is egy olyan amerikai cégben, amely különleges módon állít elő húsokat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Minden hús tiszta és növényi alapú lesz harminc év múlva, és valamennyi ugyanolyan ízű lesz - állította egy közelmúlbeli blogbejegyzésében Richard Branson híres brit lemekiadó milliárdos, aki telekommunikációs és űrhajózási céget is alapított. Ha ez valóra válik, szerinte nem kell majd az állatokat leölni a húsuk miatt.

Az Independent cikkében Branson azzal érvelt, hogy az állattenyésztés az üvegházhatású gázok 18 százalékát termeli, ami sokkal jobban hozzájárul a globális felmelegedéshez és a környezetromláshoz, mint a közlekedés bármely formája, illetve a járművek kipufogógázai. A férfi néhány évvel ezelőtt felhagyott a marhahús-fogyasztással, elsősorban azért, mert összefüggést látott a nagyüzemi szarvasmarhatartás és az esőerdő-pusztulások között. A közelmúltban pedig szembesült a vágóhidakon uralkodó körülményekkel is - tette hozzá a lap szerint.

A múlt hónapban a brit milliárdos csatlakozott Bill Gates-hez, a Microsoft társalapítójáhozhoz, illetve az óriás amerikai agrárvállalathoz, a Cargillhez. Közösen fektettek be egy Memphis Meats nevű amerikai cégbe, amely húsokat állít elő önreprodukálásra képes állati sejtekből. Az új cég hosszú távú célja, hogy úgy lehessen kielégíteni a világ növekvő fehérjefogyasztását, hogy közben csökken a termőföld, a takarmány és a víz iránti szükséglet.

A világon az emberek többsége szereti a húst, és sok kultúrának, hagyománynak a húsfogyasztás a magja és az alapja. A hagyományos hús előállítása azonban kihívást jelent a környezetre, az állatokra és az emberi egészségre nézve is - hangsúlyozza a milliárdos üzletember.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03