Ingyenes képzést indítanak a baromfitartóknak

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Baromfi Termék Tanáccsal (BTT) együttműködve képzést indítana azoknak a baromfitartóknak, akiknek nincs szakirányú végzettségük. A képzést, amely ingyenes lesz, szeretnék minden évben kötelezővé tenni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az ingyenes képzés, amelyet a NAK és a BTT indít a baromfitartóknak, az állattartási technológiákból adódó higiéniai követelményeknek való megfelelésben segítené a gazdálkodókat újdonságokkal, információkkal. A képzés azoknak szólna, akik nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel. Mivel nem lehet tudni, mekkora esélye van a madárinfluenza ismételt megjelenésének, ezért érdemes a megelőző intézkedésekre helyezni a hangsúlyt - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökségi szóvivője az MTI-nek. 

Az állomány madárinfluenza-mentességének megtartása érdekében különösen fontos a jogszabályokban előírt higiéniás követelmények, illetve az egyedi állathigiénés követelmények maximális betartása, és fontos lenne, hogy a hatóság ezt hangsúlyosan ellenőrizze. Elengedhetetlen a kárenyhítési alap újragondolása és egy díjtámogatott biztosítás létrehozása.

Mivel a növénytermesztőknek is van díjtámogatott biztosításuk, a NAK szorgalmazza ezt az állattenyésztő ágazatokban is. Ennek érdekében megkezdték az egyeztetést az illetékes minisztériumokkal, hatóságokkal, illetve a Magyar Biztosítók Szövetségével - közölte a szóvivő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?