Jön az invázió: rovarok milliárdjai szállhatják meg az Egyesült Államokat

Jön az invázió: rovarok milliárdjai szállhatják meg az Egyesült Államokat

agrarszektor.hu
Több milliárd kabóca fog megjelenni hamarosan az Egyesült Államok keleti részén. Az időszakos kabócák gyakoriak az Egyesült Államok keleti partján, de ekkora számban legutóbb 2004-ben voltak jelen 15 államban, köztük New York, Ohio, Illinois és Georgia államokban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kabócák 17 föld alatt eltöltött év után jönnek majd a felszínre, várhatóan májusban. Ezek a különleges, vörös szemű, fekete testű, narancssárga szárnyú rovarok életük nagy részét ugyanis a föld alatt töltik, fák gyökereiből táplálkoznak, majd tizenhárom vagy tizenhét év elteltével egyszer csak tömegestül megjelennek a felszínen párosodni. A keleti partvidéken több milliárd kabóca jelenik meg ilyenkor, és általában 5-6 hétig élnek a felszínen, írta meg a Telex a Guardian információi alapján.

A rovarok parkokban, erdőkben, de lényegében bárhol megjelenhetnek milliós nagyságrendben. A felszínen tartózkodásuk alatt teljesen ellepnek mindent, az emberekre nem jelentenek veszélyt, de a háziállatok, ha megeszik őket, megbetegedhetnek.

A kabócák nagyon hangos zajt tudnak csapni párzáskor, ez az emberek és a vadászó madarak számára is elviselhetetlen szokott lenni. A hím kabócák csak azért ciripelnek, mert ezzel próbálják felhívni magukra a nőstények figyelmét, amelyek akár 1,6 kilométerről is meghallják ezeket a hangokat. A hímekből álló kabócazenekar akár 100 decibeles hangerőt is tud produkálni, ami nagyobb zajt csap, mint egy legmagasabb teljesítményfokozatba kapcsolt fűnyíró. A kabócák általában csak naplemente után szoktak elcsendesülni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31