2020. április 9. csütörtök Erhard

Hírek - Állat

Két feljelentést tettek, mert tiltott rovarirtó szer volt a tojásban

Feljelentést tett két esetben a fipronilos tojásszennyezés magyarországi vonatkozásai miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság ártalmas, közfogyasztási cikkel való visszaélés alapos gyanúja miatt tett feljelentést.
 
 

Két feljelentést tett eddig a nyomozószerveknél a Nébih a fipronilos tojásszennyezési ügyben – közölte az agrárszektor.hu-val a hivatal. Mindkét esetben ártalmas, közfogyasztási cikkel való visszaélés alapos gyanúja miatt tettek feljelentést.

A Nébih a feljelentések kapcsán további információkat nem közölt. A hatóság lépése mögött nyilvánvalóan az a gyanú húzódik meg, hogy egyes piaci szereplők fipronilos rovarirtó szert használtak gazdaságaikban, miközben az emberi egészséget veszélyeztető fipronilt a haszonállattartásban tilos alkalmazni.

Mint ismert, a Nébih azután kezdett fokozott ellenőrzésbe a magyar piacon, hogy a nyugat-európai fipronilos tojásszennyezési ügy kirobbant. A hivatal mostanáig több mint 280 tojás és tojástermékek laboratóriumi vizsgálatát végezte el, amelyből csaknem 230 mérését zárta le. A minták közül 11-ben találtak határérték feletti mennyiségű fipronilt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu