2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Állat

Merőben új módszerrel venné fel a harcot a kártevőkkel egy amerikai cég

A FarmSense Inc. bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a forgalmazását a legújabb okos kártevő-megfigyelési rendszerének. A vállalkozás célja, hogy ezzel is segítsen a gazdáknak elfogadni a legújabb mesterséges intelligencia alapú és analitikai eszközöket, valamint hogy javítsa a rovarmegfigyelési módszereket és a termésgazdálkodást.
 
 

A kaliforniai székhelyű FarmSense egészen új optikai szenzoros technológiával fogja automatizálni a valós idejű rovarmeghatározást és -számlálást. A FlightSensor névre keresztelt termékkel a gazdák, a kártevők mindenkori aktivitására vonatkozó pontos információk birtokában azonnali döntéseket hozhatnak majd növényeik védelmében, írta meg a Future Farming. A vállalkozás szerint a megfigyelési rendszerüknek köszönhetően a gazdák csökkenthetik a növényvédő szerek felhasználását azáltal, hogy képesek lesznek a kezelések helyének és idejének optimalizálására. Az adatok drót nélkül fognak felkerülni a FarmSense felhőjébe. A szenzorok különböző méretekben lesznek elérhetőek, a mérési algoritmusok pedig változtathatóak lesznek, annak függvényében, hogy milyen rovart akar megfigyelni a felhasználó.

Az okos rendszer fejlesztése eredetileg egy akadémiai együttműködés részeként indult el, de a FarmSense két társalapítója, Eamonn Keogh és Shailendra Singh hamar rájöttek, hogy milyen előnyei lennének a rendszer tényleges megalkotásának. Ahogy Eamon Keogh mondta, a gépi tanulási közösség számos területen vizsgálja már a begyűjtött adatokat, de a rovartan vonatkozásában még senki sem foglalkozott vele. Pedig a technológia tulajdonképpen feleslegessé teszi a ragadós csapdák kihelyezését és a rovarok egyesével történő számlálását.

Dr. Mark Hoddle, a kaliforniai University of California Riverside rovartudósa és a FlightSensor egyik első kipróbálója elmondta, hogy a rendszer által biztosított elemzéseknek köszönhetően szinte mindig pontosan tudja, mi is történik a gyümölcsösei területén. Ami azonban még ennél is jobb a szakember szerint, hogy ezekhez az információkhoz könnyedén hozzáférhet a mobiltelefonja segítségével, letöltheti őket és az adatok elemzése után könnyen és gyorsan hozhatja meg a megfelelő döntéseket.

A FarmSense Smart Pest Monitoring System nevű terméke egyelőre csak a kiválasztott partnerek számára elérhető, de 2021 januárjától mindenki számára elérhetővé válik majd.

(A cikkben felhasznált képek a FarmSense tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu