Merőben új módszerrel venné fel a harcot a kártevőkkel egy amerikai cég

Merőben új módszerrel venné fel a harcot a kártevőkkel egy amerikai cég

A FarmSense Inc. bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a forgalmazását a legújabb okos kártevő-megfigyelési rendszerének. A vállalkozás célja, hogy ezzel is segítsen a gazdáknak elfogadni a legújabb mesterséges intelligencia alapú és analitikai eszközöket, valamint hogy javítsa a rovarmegfigyelési módszereket és a termésgazdálkodást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kaliforniai székhelyű FarmSense egészen új optikai szenzoros technológiával fogja automatizálni a valós idejű rovarmeghatározást és -számlálást. A FlightSensor névre keresztelt termékkel a gazdák, a kártevők mindenkori aktivitására vonatkozó pontos információk birtokában azonnali döntéseket hozhatnak majd növényeik védelmében, írta meg a Future Farming. A vállalkozás szerint a megfigyelési rendszerüknek köszönhetően a gazdák csökkenthetik a növényvédő szerek felhasználását azáltal, hogy képesek lesznek a kezelések helyének és idejének optimalizálására. Az adatok drót nélkül fognak felkerülni a FarmSense felhőjébe. A szenzorok különböző méretekben lesznek elérhetőek, a mérési algoritmusok pedig változtathatóak lesznek, annak függvényében, hogy milyen rovart akar megfigyelni a felhasználó.

Az okos rendszer fejlesztése eredetileg egy akadémiai együttműködés részeként indult el, de a FarmSense két társalapítója, Eamonn Keogh és Shailendra Singh hamar rájöttek, hogy milyen előnyei lennének a rendszer tényleges megalkotásának. Ahogy Eamon Keogh mondta, a gépi tanulási közösség számos területen vizsgálja már a begyűjtött adatokat, de a rovartan vonatkozásában még senki sem foglalkozott vele. Pedig a technológia tulajdonképpen feleslegessé teszi a ragadós csapdák kihelyezését és a rovarok egyesével történő számlálását.

Dr. Mark Hoddle, a kaliforniai University of California Riverside rovartudósa és a FlightSensor egyik első kipróbálója elmondta, hogy a rendszer által biztosított elemzéseknek köszönhetően szinte mindig pontosan tudja, mi is történik a gyümölcsösei területén. Ami azonban még ennél is jobb a szakember szerint, hogy ezekhez az információkhoz könnyedén hozzáférhet a mobiltelefonja segítségével, letöltheti őket és az adatok elemzése után könnyen és gyorsan hozhatja meg a megfelelő döntéseket.

A FarmSense Smart Pest Monitoring System nevű terméke egyelőre csak a kiválasztott partnerek számára elérhető, de 2021 januárjától mindenki számára elérhetővé válik majd.

(Címlapkép forrása: FarmSense)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?