2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Állat

Most már tényleg biztos! - Dőlnek a milliárdok

Több mint 8,6 milliárd forint állatjóléti támogatást kapnak tenyészkocáikra a sertéstermelők. A forrásokat akkor vehetik igénybe, ha pluszfeltételeket teljesítenek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Új állatjóléti támogatás bevezetéséről döntött a Földművelésügyi Minisztérium (FM) annak érdekében, hogy többletforrásokat nyújtson a sertéstenyésztőknek. A napokban megjelent tárcarendelet szerint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a tenyészkocákra és a tenyésztésbe fogott süldőkre, ha a gazdálkodók előírásokon túli tartási körülményeket nyújtanak az állatoknak.

Az idei támogatási kérelmeket március 16. - március 31. között kell a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) benyújtani. Egy igénylő egy támogatási kérelmet nyújthat be. A tárca az intézkedésre 8,62 milliárd forintot nyújt.

A támogatásokat a negyedéves végrehajtási időszakok után, a benyújtott kérelmek szerint fizetik ki. A kérelmekben kizárólag olyan igények szerepelhetnek, amelyeket megjelöltek a termelők. Fontos előírás az is, hogy csak MVH által jóváhagyott tartási helyre, illetve tevékenységekre vonatkozó igényeket lehet feltüntetni.

Mint az agrárszektor.hu megírta, Brüsszel jóváhagysására volt szükség ahhoz, hogy Magyarország az anyakocákra állatjóléti támogatásokat vezethessen be.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu