Most már tényleg biztos! - Dőlnek a milliárdok

agrarszektor.hu
Több mint 8,6 milliárd forint állatjóléti támogatást kapnak tenyészkocáikra a sertéstermelők. A forrásokat akkor vehetik igénybe, ha pluszfeltételeket teljesítenek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Új állatjóléti támogatás bevezetéséről döntött a Földművelésügyi Minisztérium (FM) annak érdekében, hogy többletforrásokat nyújtson a sertéstenyésztőknek. A napokban megjelent tárcarendelet szerint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a tenyészkocákra és a tenyésztésbe fogott süldőkre, ha a gazdálkodók előírásokon túli tartási körülményeket nyújtanak az állatoknak.

Az idei támogatási kérelmeket március 16. - március 31. között kell a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) benyújtani. Egy igénylő egy támogatási kérelmet nyújthat be. A tárca az intézkedésre 8,62 milliárd forintot nyújt.

A támogatásokat a negyedéves végrehajtási időszakok után, a benyújtott kérelmek szerint fizetik ki. A kérelmekben kizárólag olyan igények szerepelhetnek, amelyeket megjelöltek a termelők. Fontos előírás az is, hogy csak MVH által jóváhagyott tartási helyre, illetve tevékenységekre vonatkozó igényeket lehet feltüntetni.

Mint az agrárszektor.hu megírta, Brüsszel jóváhagysására volt szükség ahhoz, hogy Magyarország az anyakocákra állatjóléti támogatásokat vezethessen be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?