Szerepcsere a vadászaton: komoly meglepetést okozott a szarvas a vajdasági férfinak

Szerepcsere a vadászaton: komoly meglepetést okozott a szarvas a vajdasági férfinak

agrarszektor.hu
Rendhagyó vadászkalandban volt része egy vajdasági vadásznak múlt vasárnap. Társaival a Bácskertes körüli mezőkön portyáztak, amikor váratlanul egy 300 kilogrammos szarvasba botlottak. Az állat, ahelyett, hogy menekülőre fogta volna, rárontott a vadászra, akinek az életét csak az mentette meg, hogy a puskáját keresztben maga elé tartotta. A szarvas végül menekülőre fogta, de azért szerzett magának "trófeát".

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A 38 éves bácskertesi vadásznak valószínűleg örökre az emlékezetébe égett október 18-a, amikor vadászat közben a bácskertesi mezőkben összefutott egy kapitális szarvassal, amely az agancsával leszerelte őt és elvitte a puskáját, írta meg a Délhír. A szemtanúk elmondása szerint a vadászcsoport a kukoricamezőkön keresztül haladt, amikor az egyik kollégájuk összefutott egy 300 kilogrammos kapitális szarvassal. A vadász, hogy védje magát, a puskáját keresztbe tette maga előtt, amelynek szíja belecsavarodott a szarvas agancsába.

A vadásztársaság tagjai szerint pillanatokon múlott minden, ha a megtámadott ember nem tartotta volna puskáját maga előtt keresztbe, a szarvas biztosan megölte volna őt. Ennek a teljesen reménytelen helyzetnek az eredménye végső soron mind a vadász, mind a szarvas számára mégis kedvező lett. A vadász is és a zsákmány is élve megúszták ezt a közeli találkozást, a szarvas sértetlenül távozott, és a férfi is csak könnyebb sérüléseket szerzett. Ugyanakkor a vadász elveszítette a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskáját, amit a szarvas elvitt magával.

A vadász azt mondta, a szarvas valószínűleg a kukoricaföldön aludt, amikor megzavarták. Hozzátette, meglepte őket az eset, a szarvasok ilyen esetben ugyanis általában csak felugranak és elszaladnak. Az állat nyomai alapján a szarvas Monostorszeg felé menekült, a nála lévő puskát egyelőre nem találták meg

A bácskertesi vadászegyesület illetékesei elmondták, hogy ilyen soha nem fordult elő korábban. Az egyesület emellett arra kérte a környékbelieket, hogy aki megtalálná az elveszett lőfegyvert, az haladéktalanul juttassa el hozzájuk azt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?