Több tízezres méhcsalád költözött a Takarékbank székházának tetejére

Több tízezres méhcsalád költözött a Takarékbank székházának tetejére

agrarszektor.hu
Mintegy negyven-hatvanezer egyedből álló méhcsaládot költöztetett a Takarékbank a budapesti Infoparkban álló székházának tetejére. A hitelintézet a "Tehetsz méh többet!" nagyszabású kampány keretében ad egy méhlegelővel is ellátott szálláshelyet a vándorméhcsaládnak. A kaptár fogadásánál bemutatták a kampány nagykövetét, Rúzsa Magdi énekesnőt is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Takarékbank az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel (OMME) és az Agrármarketing Centrummal (AMC) stratégia megállapodást kötött augusztusban, amelynek értelmében a három szervezet közösen lép fel a növények beporzásában kulcsszerepet játszó méhek megmentéséért, a méhészeti ágazat támogatásáért és a mézfogyasztás népszerűsítéséért. Nemzetközi tapasztalatok szerint ugyanis olyan drasztikusan csökken a mézelő méhek állománya, hogy az már veszélyezteti az élelmiszertermelést is.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A "Tehetsz méh többet!" kampány keretében a három alapítószervezet vezetőjének jelenlétében Molnár Gergely (Mézes Gergő) méhész elhelyezett egy különleges bemutatókaptárt a Takarékbank székházának hatodik emeleti teraszán kialakított, hetven négyzetméteres méhlegelőn. A méhsejt alakú ágyásokba olyan virágokat ültettek, amelyeket a méhek kedvelnek. Az eseményen bemutatkozott a kampány nagykövete, Rúzsa Magdi énekesnő is, aki nem először áll ki egy fontos ügy mellett.

Mindannyian felelősek vagyunk a bolygó legfontosabb élőlényévé nyilvánított állataiért. Számomra nem volt kérdés, hogy a kampány mellé állok, hiszen a méz fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért, és a méhek megmentésével pedig közös jövőnkért teszünk

- hangsúlyozta Rúzsa Magdi.

A három szervezet egyebek között méhcsaládok vásárlásával, mézkészítéssel, a méhek kulcsfontosságú szerepének bemutatásával, edukációs kiadványokkal, a méz gasztronómiai és emberi szervezetre gyakorolt előnyeinek ismertetésével, a gazdák támogatásával kiemelt figyelmet fordít az ágazatra.

A méhészeti ágazat jelenleg mintegy húszezer család megélhetéséhez nyújt kiegészítő vagy fő jövedelemforrást, így közvetve hozzájárul a vidék népességeltartó képességéhez. Mindamellett, hogy a magyar méhészet egyike a kiváló minőségű, exportképes terméket előállító ágazatoknak, még rengeteg tartalék van a hatékonyságának növelésében. Ehhez ad komplex segítséget a Takarékbank, amely az agrárium meghatározó finanszírozója hazánkban

- mondta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Az alapítószervezetek következő közös akciójára a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon kerül sor, ahol edukációs kiadvánnyal, előadásokkal, méhészeti bemutatókkal, gazdákkal és látványkaptárokkal hívják fel a figyelmet a méhek nélkülözhetetlen szerepére.

A Takarékbank székházának tetején egy hónapig fog lakni a vándorméhcsalád, ezután Bicskére fogják szállítni őket, ott telelnek majd át. Szakszerű ellátásban és felügyeletben részesülnek, valamint egészségi állapotukat is folyamatosan ellenőrzi az Országos Magyar Méhészeti Egyesület.

(A cikkben felhasznált képek a Takarékbank Zrt. tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?