2020. február 18. kedd Bernadett

Hírek - Állat

Veszélyessé vált az állattartás Ukrajnában

Takarmányhoz igyekszik juttatni az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a legrászorultabb ukrajnai gazdákat, akiknek kényszerből le kellene vágniuk állataikat a fegyveres konfliktus miatt. A közelmúltban ezer veszélyeztetett család vetőburgonyát kapott.
 
 

Veszélyes tevékenységgé vált az állattartás Ukrajna keleti részén, ahol a fegyveres konfliktus a legintenzívebb – közölte a FAO. A földekben lévő, fel nem robbant lövegek, a lopások, illetve a lövöldözésekben szerzett veszteségek miatt a gazdák állataikat saját otthonukhoz a lehető legközelebb szeretnék tudni, még akkor is, ha emiatt – költségesebb megoldásként – kénytelenek azokat ólakban tartani.

A mai helyzet miatt ugyanakkor sokan nem tudnak szénát gyűjteni az állatoknak, ezért nem marad más választásuk, mint a kényszervágás - fogalmazott Farrukh Toirov, a FAO ukrajnai katasztrófa-elhárítási koordinátora. Többségüknek viszont az állatok jelentik a túlélés zálogát a tejtermékek, a tojások és a hús miatt, nem is beszélve az általuk szerzett jövedelemről.

A FAO a napokban vetőburgonyával látott el ezer veszélyeztetett és élelmiszer-ellátási gondokkal küzdő családot, most pedig a takarmányhiányt igyekszik enyhíteni. Olyan termelőket juttatnának takarmányhoz, akiknek még vannak teheneik, birkáik, kecskéik, szárnyasaik vagy sertéseik.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu