Az oroszok miatt a magyar sertés ára is zuhan

agrarszektor.hu
Az orosz importstop miatt uniós átlagban 12 százalékkal csökkentek az árak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kedvezőtlen piaci környezet nehezíti a sertéstartók helyzetét, az orosz importstop miatt eddig több mint 7 százalékkal olcsóbb a hízó a magyar vágóhidakon, míg uniós átlagban 12 százalékkal csökkent a sertés ára - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap írása szerint az árcsökkenés azzal függ össze, hogy Oroszország az év elején importstopot vezetett be az Európai Unióval - így Magyarországgal - szemben, mert Ukrajna után a litvánoknál és a lengyeleknél is felütötte a fejét a sertéspestis.

Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy a magyar sertés külkereskedelmi forgalmának 10-15 százalékát érinthetik az orosz lépések.

A terméktanács elnöke arról tájékoztatta a lapot, hogy az év elején az állattartók a hízó kilóját 450 forintért is értékesíteni tudták, a napokban viszont már előfordult 350 forint körüli kereskedői ajánlat is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?