Rengeteg bort iszunk az évi végi ünnepekkor

agrarszektor.hu
Jóval több palack bort vásárolnak a fogyasztók karácsonykor mint máskor, és ilyenkor érzékelhetően a drágább borok a népszerűbbek. Nincs azonban jelentős változás a fehér, a vörös és rozé fogyasztásának ünnepi arányaiban, mivel egész évben egyforma az érdeklődés irántuk.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A karácsonyi időszakban előfordul hogy a Varga Pincészet több mint 150 ezer palack bort szállít el naponta badacsonyörsi telephelyéről, ami három-négyszerese a szokásos mennyiségnek, ilyenkor ugyanis sokkal több bort vásárolnak a fogyasztók - közölte a cég közleménye szerint Varga Máté kereskedelemért felelős tulajdonosa. A pincészetnél az ünnepi értékesítés 75-80 százaléka a szenteste előtti 8-10 napra koncentrálódik, amikor a legnépszerűbbek a felsőbb árkategóriás és késői szüretelésű borok.Tavaly csak decemberben 1,5 millió palack bort értékesítettek Magyarországon, ami valamennyi hónap között magasan a legerősebbnek számít.

A badacsonyi, egri és tokaj-hegyaljai borvidékeken termelő Varga család az idei évben eddig 13,5 millió palack bort értékesített, 11 százalékkal többet, mint tavaly. A forgalom év végi felfutása miatt is rekord eladásra, mintegy 15,2 millió üvegre számítanak 2017-ben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?