Nem akármilyen állattal tarol a magyar gazda: így hódítja meg a piacot
A takarmányárak emelkedése és az alapanyagok bizonytalansága nehéz helyzetet teremt, de a legelők és a kaszálók hozama is egyre alacsonyabb.
A takarmányárak emelkedése és az alapanyagok bizonytalansága nehéz helyzetet teremt, de a legelők és a kaszálók hozama is egyre alacsonyabb.
Megkezdődött az agrárfinanszírozási szezon az állattartó telepeket érintő pályázati döntések régóta várt első körével.
Az egyre durvább aszály, a munkaerőhiány és a változó piaci környezet kihívások elé állítják a hazai gazdálkodókat.
Pásztoroló legeltetést végző és villanykerítésben, legelőkertben tartott állományok gazdái egyaránt aggodalommal tekintenek az előttük álló időszakra.
Kulcsfontosságú szerepet játszik a megelőzés az állatbetegségek kialakulásának és terjedésének megfékezésében.
Míg gépkezelőt, traktorost még viszonylag könnyebb találni, a gulyások, állatgondozók utánpótlása egyre nehezebb.
A szakemberek szerint sürgős technológiaváltásra lesz szükség a növénytermesztésben a Kárpát-medencében.
A mezőgazdasági cégek is rászorulnak a munkaerő-importra, helyben már nem lehet toborozni új munkaerőt.
Az Alapvetés különkiadásából kiderül: átrendeződik az állattenyésztés, a jobban teljesítő szegmensek felé mozdul a piac.
A banki szakember szerint nagy kérdés, hogy üzletileg szükség van-e 4,5 millió hektár termőföldre Magyarországon.
Az ukrán mezőgazdasági miniszterhelyettes felszólította az ukrán vállalkozásokat, hogy mielőbb vezessék be az uniós állatjóléti gyakorlatokat
Hat év alatt a teljes integrációt felépítené még egyszer a cégcsoport, csak baromfitelepből negyvenet húznak fel.
Az agrártermelést nem, de a természeti egyensúlyt veszélyezteti a madarak tömeges elhullása
A NAK által bemutatott kutatások szerint az állattartás vízigénye jelentős részben a csapadékból származik.
A baromfi esetében a termelők, a sertésnél a feldolgozók aggódhatnak az árak alakulása miatt.
A hazai szereplők úgy érzik, fél kézzel kell bokszolniuk Mike Tyson ellen.
Akár nyertesei is lehetünk az európai sertéspiac átrendeződésének a szakemberek szerint.
Az állattenyésztésben keletkező üvegházhatású gázok legnagyobb részét, megközelítőleg a felét a metán teszi ki.
Az alacsony árak ellenére is kedvezőbbé váltak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai.
Jelentősen esett a marha-, de növekedett a baromfivágás az év első kilenc hónapjában.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.