Itt az igazság a húsvéti élelmiszerekről: razziázott a Nébih
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
A NAK szerint a globális agrárgazdasági tendenciák alapján lassul az élelmiszerek árának növekedése, ami lehetőséget nyújthat az árstop kivezetésére.
Ezeket ehetjük a jövőben?
Magyarország élelmiszer-ellátása nincs veszélyben, de lesznek nehézségek.
Veszélybe kerülhet a só is!
Az olajok és a kukorica ára csökkent, a rizs, húsfélék és tejtermékek drágultak.
Elképesztőek az áremelkedések Magyarországon.
Kiemelt forrásokhoz jutnak a kistermelők és az őstermelők.
Törvénnyel védenék a mezőgazdasági és az élelmiszeripari ágazat szereplőit.
Veszélyesek lehetnek a postai úton érkezett csomagok.
Többféleképpen is támogatták a piacukat vesztett ágazati szereplőket.
Így segítik a magyar termelőket és élelmiszer-előállítókat.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.