Problémás szalámit találtak az Auchanban: senki ne egyen belőle
Csemege és paprikás szeletelt szalámit hívott vissza az Auchan nem jelölt allergén tartalma miatt.
Csemege és paprikás szeletelt szalámit hívott vissza az Auchan nem jelölt allergén tartalma miatt.
Nem jelölt szójaallergén-tartalom miatt hívtak vissza vietnámi leveskockát a magyar boltokból.
Nagyon nem mindegy, hogy allergiáról vagy intoleranciáról beszélünk az élelmiszerek esetében.
Újonnan kifejlesztett tejtermékcsalád segíthet az allergiás tünetekben szenvedő fogyasztóknak.
Milka vaníliaízű croissaint terméket hívott vissza a Mondelez Hungária Kft., ha valaki ilyet vett, legyen résen!
Először szervezett üzletember találkozót Dohában az Agrármarketing Centrum élelmiszer exportfejlesztési üzletága.
Az enyhe időnek köszönhetően napokon belül elkezdődhet az idei pollenszezon Magyarországon.
A „növényvakság” egy létező jelenség, mely szerint az emberek többsége nem ismeri a környezetében élő növényeket.
A klímaváltozás korában nem mindegy, milyen növényeket ültetnek az emberek a kertjeikbe.
Legyenek bármilyen szépek, ezeket a növényeket inkább ne ültesd el a kertedbe, komoly bajt okozhatnak.
Az élelmiszer-biztonságban számos kihívással nézünk szembe, többek között a növényvédőszerek, a csomagolóanyagok, a jelölés, az élelmiszer-hamisítás elleni küzdelem.
Most kiderül, bekerülhetnek-e titokban a rovarok az élelmiszerek összetevői közé!
Hipoallergén almafajtákat állítottak elő Németországban.
Az ételízesítők többségénél jelölési hibákat talált a Nébih.
Továbbra is az a kérdés, hogy miért lenne veszélyes növény a levendula?
Online térképen a növények inváziója.
Inváziós növényfajok elterjedését térképezik föl az SZTE kutatói.
A Nébih szakembereinek három esetben is hatósági eljárást kellett indítania.
De legalább élelmiszerbiztonsági szempontból minden rendben van velük.
Arra hivatkoznak, hogy a pollen káros a légzőszervi betegségekkel rendelkezőkre.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.