Sokan készítenek otthon lekvárt, de erre nem figyelnek: itt rontják el
Ahhoz hogy ne romoljanak meg, és biztonsággal elálljanak sokáig, fontos megérteni a forralás, fertőtlenítés, és dunsztolás szerepét.
Ahhoz hogy ne romoljanak meg, és biztonsággal elálljanak sokáig, fontos megérteni a forralás, fertőtlenítés, és dunsztolás szerepét.
Legyen szó befőzésről, aszalásról vagy fagyasztásról, a helyes módszerek alkalmazása elengedhetetlen az élelmiszerbiztonság és a minőség megőrzése érdekében.
Az otthoni tartósításkor többféle módszer is alkalmazható, viszont, ha az üveg tartalmán romlásra utaló jeleket tapasztalunk, semmiképpen ne fogyasszuk el!
A legnagyobb kereskedelmi márkák találkoznak Amszterdamban, megnyílt a PLMA, 20 kiállító van jelen a magyar közösségi standon.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi finomságnak, amit jól lehet tartósítani.
Hasznos dolog ismerni azt, hogy melyik élelmiszert hogyan és hol érdemes tárolni.
Beindult a meggy szezonja Magyarországon, de nem kell mindenáron a piacon, illetve a boltokban megvenni a gyümölcsöt.
Minden eddiginél nagyobb standdal vesz részt az Agrármarketing Centrum a Kereskedelmi Márkák Kiállításán Amszterdamban.
A GVH hat javaslatot fogalmazott meg a tartós élelmiszerek árának mérséklése érdekében.
Jól halad a szatmári szilvatermés betakarítása és feldolgozása.
Bár csökkent a tavalyi évhez képest az import, még így is rengeteg van belőle.
Felemás hírek érkeztek a magyar meggyről.
Kicsit még várni kell a hazai meggyre.
Vannak tipikus ivólének vagy lekvárnak érlelődő gyümölcsök - a szilva nem az.
Vita a kamara és a hazai üveggyár között.
Meg is van az idei reális meggyár: kilónként 150-160 forint.
Ennek azonban vége! Nemsokára jön a nemzeti meggyprogram.

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.