Ez sokat hozhat a konyhára: egyre többen termelnek így növényeket az EU-ban
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és az uniós termelők körében is a biogazdálkodás.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és az uniós termelők körében is a biogazdálkodás.
Idén még a tavalyinál is több gonddal találgatják magukat szemben a magyar termelők.
A német agrárminiszter célja, hogy a biogazdálkodás arányát 2030-ra 30%-ra tornásszák fel.
Úgy tűnik, hogy egyre jobban odafigyelnek a magyarok arra, hogy egészségesebb, fenntarthatóbb termékeket vegyenek le a polcokról.
Magyar biotermékek mutatkoztak be a nemzetközi piacon.
Részben a magyar termelők pótolhatják a hiányt a biotermékek piacán Európában.
Egyre népszerűbb Magyarországon az ökológiai gazdálkodás.
Felgyorsul a magyar ökológiai gazdálkodás.
Tényleg megéri biotermékeket fogyasztani?
A koronavírus se tudta megtörni a bioélelmiszerek iránti igényt Ausztriában.
Nemcsak a helyi, az idényjellegű termékeket is keresik a vásárlók.
Az USA sem vonhatja ki magát a trend alól
Sem a termelés, sem a szabályozás nem tudott lépést tartani az igényekkel.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.