Sokan esznek ilyen élelmiszereket: nem is tudják, milyen károsak lehetnek
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Kényelem extra igényekkel: dinamikusan nő és közben át is alakul a gyorsan elkészíthető ételek piaca.
Súlyos probléma a túlsúly: a britek többsége támogatná az egészségtelen élelmiszerek megadóztatását.
Az erős kommunikáció garantálhatja a fogyasztók bizalmát a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekkel szemben.
Egyre több terméken jelenik meg már Magyarországon is az úgynevezett Nutri-Score jelölés.
Keserű koktélt kell lenyelnie a zöldség-gyümölcs termékpályák szereplőinek, akiket egyszerre sújtanak a legkülönfélébb problémák.
Az augusztusban véget érő élelmiszerárstop miatt jelentősen átalakultak a magyarok baromfihúsfogyasztási szokásai.
Hosszú viták tárgya a húsmentes étrend hatása a környezetre, de azt talán még nehezebb kideríteni, egészségesebbek-e a vegán diétát követők.
Habár jelenleg a magyar élelmiszerek 95 százalékát Európába exportáljuk, komoly piacuk lehetne Ázsiában, a Közel-Keleten, és Afrika egyes régióiban is.
Mi a különbség a feldolgozott és a hiper-feldolgozott élelmiszerek között? Tényleg óvatosnak kell lenni a vegán termékekkel?
Pályázati támogatások tartják lendületben a hazai biotermelést, sokan vágnak bele itthon.
Komoly betegséget okozhatnak az ultrafeldolgozott élelmiszerek egy friss vizsgálat szerint.
Elkerülhetetlen, hogy az élelmiszerek előállításának megnövekedett költségei megjelenjenek a fogyasztói árakban.
Brutális, ami a tejtermékek árával történik, de meddig tarthat még az áremelkedés?
Meredeken nő a tejtermékek ára, de egyelőre senki se tudja még, hol fog véget érni a drágulás.
Januárban 22,3 százalékkal nőttek a termelői árak.
Mi várható a következő évtizedben?
Nőtt a belföldi csirkefeldolgozás is idén.
A cél az ellenőrzött húsmarha termékek népszerűsítése.
Egyre gyanúsabbá válnak az adalékanyagok.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.