Gigavállalat épül az agráriumban: Magyarország is a részese
Teljessé vált a Green Factory és az Eisberg közép-kelet-európai integrációja, amelynek eredményeként a cégcsoport immár 12 országban van jele.
Teljessé vált a Green Factory és az Eisberg közép-kelet-európai integrációja, amelynek eredményeként a cégcsoport immár 12 országban van jele.
Riasztó összefüggéseket találtak az ultrafeldolgozott élelmiszerek és cukrozott italok fogyasztása, valamint súlyos betegségek kockázata között.
A WHO szerint 50 százalékkal kellene emelni a cukros üdítők, az alkoholos italok és a dohánytermékek árát.
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Kényelem extra igényekkel: dinamikusan nő és közben át is alakul a gyorsan elkészíthető ételek piaca.
Súlyos probléma a túlsúly: a britek többsége támogatná az egészségtelen élelmiszerek megadóztatását.
Az erős kommunikáció garantálhatja a fogyasztók bizalmát a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekkel szemben.
Egyre több terméken jelenik meg már Magyarországon is az úgynevezett Nutri-Score jelölés.
Keserű koktélt kell lenyelnie a zöldség-gyümölcs termékpályák szereplőinek, akiket egyszerre sújtanak a legkülönfélébb problémák.
Az augusztusban véget érő élelmiszerárstop miatt jelentősen átalakultak a magyarok baromfihúsfogyasztási szokásai.
Hosszú viták tárgya a húsmentes étrend hatása a környezetre, de azt talán még nehezebb kideríteni, egészségesebbek-e a vegán diétát követők.
Habár jelenleg a magyar élelmiszerek 95 százalékát Európába exportáljuk, komoly piacuk lehetne Ázsiában, a Közel-Keleten, és Afrika egyes régióiban is.
Mi a különbség a feldolgozott és a hiper-feldolgozott élelmiszerek között? Tényleg óvatosnak kell lenni a vegán termékekkel?
Pályázati támogatások tartják lendületben a hazai biotermelést, sokan vágnak bele itthon.
Komoly betegséget okozhatnak az ultrafeldolgozott élelmiszerek egy friss vizsgálat szerint.
Elkerülhetetlen, hogy az élelmiszerek előállításának megnövekedett költségei megjelenjenek a fogyasztói árakban.
Brutális, ami a tejtermékek árával történik, de meddig tarthat még az áremelkedés?
Meredeken nő a tejtermékek ára, de egyelőre senki se tudja még, hol fog véget érni a drágulás.
Januárban 22,3 százalékkal nőttek a termelői árak.
Mi várható a következő évtizedben?

Több gazda keresi az alternatív tápanyag-utánpótlást szolgáló készítményeket – mutatjuk, mit kell tudni róluk.
Az Európai Unió baromfiimportja 11 százalékkal nőtt, a behozatal döntő része Brazíliából, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és Thaiföldről származott.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gazdaságban igazolta a vírus jelenlétét a Nébih.
A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.