Jön a vadonatúj gazdavédelmi törvénycsomag Magyarországon
Új törvénymódosító csomaggal javítaná a kormány a gazdálkodók felvásárlókkal szembeni alkupozícióit.
Új törvénymódosító csomaggal javítaná a kormány a gazdálkodók felvásárlókkal szembeni alkupozícióit.
A DG Agri február 10-én közzétett adatai szerint a friss fogyasztásra kerülő alma ára a legtöbb tagállamban lényegesen magasabb, mint az előző év azonos időszakában.
Az erről szóló hírekkel ellentétben nincs gazdasági akadálya a gabonapiaci terményvásárlásoknak Magyarországon.
Gyorsan bővül a moldáv almaexport volumene.
Rekordmagasra nőttek az exportárak az idei szezonra.
Hihetetlen a kereslet a magyar bodza iránt.
Csigákból, gombákból, bogyókból és más, nem védett terményekből.
A kakaókartell miatt emelkedhetnek az árak.
Robban a bomba.
Év végére sokan felhagyhatnak tevékenységükkel.
Kiderült mennyit adnak idén a felvásárlók az almáért.
Tegnap délután a legnagyobb almafelvásárló is meghátrált a gazdák előtt.
Saját feldolgozót akarnak a termelők.
Kartell vagy piaci kényszer?
A minisztérium lát esélyt a méltányos árakra.
340 ezer euróval nőtt az éves összeg.
Húsz százalékos lehet a büntetőkamat, ha a vevők határidőre nem fizetnek.
A kilónkénti szőlőárak 61-164 forint között mozoghatnak.
A megbetegedett állatok kivétel nélkül elpusztulnak, még az állathullákat is ártalmatlanítani kell.
10 tonna felett jönnek a szabályozott szerződések, amelyek rendeznék az elmérgesedett viszonyokat.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
Kolumbia az első ország, amely korlátozza az amerikai marhahús importját a tejelő tehenek madárinfluenzája miatt.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.