Sokan esznek ilyen élelmiszereket: nem is tudják, milyen károsak lehetnek
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
További intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy Romániában csökkentsék a medvék számát.
A mikroműanyagok - az 5 mm-nél kisebb műanyag részecskék - mára mindenhol jelen vannak környezetünkben.
Az elismert virológus szakterülete a növényvírusok rendszertana és patológiája volt.
Megszületett az ítélet a villanyszerelők ügyében, akiket azzal vádoltak, hogy miattuk kapott halálos áramütést egy traktorvezető.
Felfüggesztett fogházra ítéltek egy halálos balesetet okozó zalai traktorost Magyarországon.
Az eset komoly riadalmat keltett az állategészségügyi szakértők körében Amerikában.
A WHO aggódik, hogy az újra terjedőben levő madárinfluenza már az emberre is veszélyt jelenthet.
Több mint két tucat ember került kórházba, egy pedig el is hunyt a fertőzött ukrán baromfihús miatt.
A magas patogenitású vírustörzs az elmúlt két évtizedben már száznál is több embert fertőzött meg Vietnámban.
Az olaszországi tragédiát követően a tűzoltók 12 órán át kellett dolgozniuk az áldozat kiásásán.
Százezernél is több ember halálát okozta az elmúlt 40 évben a szélsőséges időjárás.
Komoly betegséget okozhatnak az ultrafeldolgozott élelmiszerek egy friss vizsgálat szerint.
Életének 94. esztendejében, bükkszentkereszti otthonában elhunyt a híres természetgyógyász.
Itt a figyelmeztetés: télen is gondoskodni kell az élelmiszerek megfelelő tárolásáról és a higiénáról, így őrizhető meg a Listeria-mentesség.
Az ismert agrárvállalkozó önkezével vetett véget életének.
2017-ben 35-en vesztették életüket igazoltan madárinfluenzában.
Komoly riadalmat keltett az eset a közegészségügyi szakértők körében.
Az elmúlt 50 év adataiból készült elemzés.
Az MSD új vakcinája hathatós védelmet jelent az ileitisz ellen.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.