Letarolta az eső Magyarországot: még nincs vége, mutatjuk, mi jön
A hét elején még kellemes, nyárias hőmérsékletek kényeztették az országot, ám nyugat felől fokozatosan lehűlt a levegő.
A hét elején még kellemes, nyárias hőmérsékletek kényeztették az országot, ám nyugat felől fokozatosan lehűlt a levegő.
Az elmúlt negyedévben sem javult az agrárvállalkozások hangulata K&H kkv bizalmi index 2025 második negyedéves kutatási adatai szerint.
Az elmúlt egy hét csapadékhiányos időszaka nem kedvezett nyári kultúrnövényeink fejlődésének.
A kánikula a következő 8-10 nap során sem tér vissza Magyarországra, de a hőmérséklet folyamatosan emelkedni fog.
A beruházások tényleges végrehajtását előkészítő munka fűti a várakozásokat a magyar mezőgazdaságban.
Az évet vizsgálva a FAO élelmiszerár-index 122,0 pontos átlaggal zárt, ami 2,1%-kal alacsonyabb a 2023-as évi átlagnál.
Új adatok alapján elmondható, hogy a tengerek által elnyelt szén-dioxid mennyiségét eddig tévesen becsültük meg.
Az év hátralevő részében nem számíthatunk élelmiszer-inflációra, nem várható, hogy drágább lesz a karácsony, mint tavaly.
A szakértők szerint stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság jövőre vonatkozó kilátásai.
Csökkenést jelez a FAO élelmiszerár-indexe több termék esetében is.
Optimisták az agrárvállalkozások.
Jelentős eltérést mutatnak a különböző agrárágazatok kilátásai.
A nyersanyagok drágulása még nem épült be teljesen az értékesítési árakba.
Most már a talaj egészségét is számba vehetik azok művelése során.
A FAO szerint mérséklődni fog a gabonafelhasználás, így lehet majd tartalékolni.
Tavaly decemberben 4%-kal, 2019-ben átlagosan 3,4%-kal nőttek az árak.
A rókák segíthetnek.
A gabona, a tej, a hús, az étolaj és a cukor ára is zuhant.

A móri borász elmondása szerint rendkívül drágán termelnek az ágazat szereplői, miközben folyamatosan szűkül a piacuk.
Az elmúlt évek időjárási fordulatai nem csupán apró módosításokat követelnek meg a hazai termelőktől, sokkal inkább az egész szemlélet átalakulását.
A modern kor kedvencei között egyre több olyan fajjal találkozhatunk, amelyeket a világ más tájain elsősorban gazdasági haszonállatként tartanak.
A Cashtag mai műsorából kiderül, hogy az űrhajósok esznek-e finomabb ételeket vagy a túlélő üzemmódban élő egyetemisták?
Lengyelország mezőgazdasága gyökeres átalakuláson ment keresztül a legutóbbi ötven évben.
A Kék-Fehér-Szív segítségével az egészség a farmtól az asztalig tart – ízletes, tápláló ételeket garantálva, amelyek jobbak az embereknek és kevésbé terhelik a környezetet.