Egyre több veszélyes anyag van az élelmiszerekben: betegséget is okozhat
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
A változatos étrendre vonatkozó, módszertanilag validált új indikátort két csoportnál mérik.
Az egyre emelkedő átlaghőmérséklet 2035-ig évente akár 3,2 százalékponttal is megnövelheti az élelmiszer-inflációt - írja elemzésében Szabó István az OTP Bank szakembere.
Az ÖK és a BBE kutatói az inváziónak a növény-beporzó közösségekre gyakorolt többszintű hatását tárták fel.
Egy korábban nem ismert, új algafajt fedeztek fel a Víztudományi Kar kutatói a Holt-Tiszában.
Javíthatják a műholdas adatok felhasználását a mezőgazdasági statisztikákban.
Az elmúlt 21 évben 54 százalékkal csökkent a hazai cigánycsuk állomány.
Most már a talaj egészségét is számba vehetik azok művelése során.
Három, a mezőgazdaság szempontjából fontos faj küzd a megtisztelő címért.
Betartható játékszabályokat vár Brüsszeltől az agrárminiszter
Az Agrárkamara kockázatokat lát az új Közös Agrárpolitika működésében.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az Európai Unió baromfiimportja 11 százalékkal nőtt, a behozatal döntő része Brazíliából, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és Thaiföldről származott.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gazdaságban igazolta a vírus jelenlétét a Nébih.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.