Egyre több veszélyes anyag van az élelmiszerekben: betegséget is okozhat
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
A változatos étrendre vonatkozó, módszertanilag validált új indikátort két csoportnál mérik.
Az egyre emelkedő átlaghőmérséklet 2035-ig évente akár 3,2 százalékponttal is megnövelheti az élelmiszer-inflációt - írja elemzésében Szabó István az OTP Bank szakembere.
Az ÖK és a BBE kutatói az inváziónak a növény-beporzó közösségekre gyakorolt többszintű hatását tárták fel.
Egy korábban nem ismert, új algafajt fedeztek fel a Víztudományi Kar kutatói a Holt-Tiszában.
Javíthatják a műholdas adatok felhasználását a mezőgazdasági statisztikákban.
Az elmúlt 21 évben 54 százalékkal csökkent a hazai cigánycsuk állomány.
Most már a talaj egészségét is számba vehetik azok művelése során.
Három, a mezőgazdaság szempontjából fontos faj küzd a megtisztelő címért.
Betartható játékszabályokat vár Brüsszeltől az agrárminiszter
Az Agrárkamara kockázatokat lát az új Közös Agrárpolitika működésében.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.