Azt írnak az élelmiszerekre, amit akarnak - ideje rendet tenni?
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
Az élelmiszerboltok tejtermékrészlegeit és raktárait vizsgálták a Szupermenta munkatársai.
A vonuló madarak védelmét segíti a madárgyűrűzés, de ehhez nemzetközi összefogásra van szükség.
Nemcsak a bejelentések megtörténtét, hanem azok határidőn belüli benyújtását is ellenőrzik.
Megjelent a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló rendelet módosítása.
Megjelent a földrajzi árujelzőkről szóló új horizontális EU rendelet, mutatjuk a részleteket.
Környezetterhelést mutató jelölési rendszert vezetne be a GVH az élelmiszerekre - a megvalósítás azonban még kérdéses.
Bevezetésre kerül a digitális tápértékjelölési rendszer a magyar borászati termékek esetében.
Magyar kezdeményezésre a jövőben a mézesüvegeken kötelező lesz feltüntetni a méz származási helyét az unióban.
Magyar kezdeményezésre kötelező lesz százalékosan feltüntetni a mézek származását az EU-ban.
Magyarországon is fel-fel bukkan egy-egy terméken a Nutri-Score jelölés, amely első látásra olyan, mint a hűtő- és mosógépek energetikai besorolása.
Egyre több terméken jelenik meg már Magyarországon is az úgynevezett Nutri-Score jelölés.
Alig öt év alatt megháromszorozódott a pezsgőkészítő pincészetek száma Magyarországon.
A szakemberek számos hiányosságra fényt derítettek fényt a street foodok ellenőrzése során.
A nagy német húsipari cégek nem mindig tüntetik fel a termékeik valamennyi összetevőjét.
Egy friss kutatás szerint rendkívül sok, itthon is kapható élelmiszer tartalmazhat rovardarabokat.
Így védené meg a kormány a magyarokat a rovarfehérjéktől és a rovar alapú élelmiszerektől.
Bár a legtöbb magyar hallani sem akar a rovarevésről, úgy tűnik, hogy egyre több élelmiszerbe "belecsempészték" már.
Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek a hazai boltokban.
Egységes uniós rendszerre lenne szükség az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett tápértékek tekintetében.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.