Riasztó, mikkel vannak tele a magyar földek is: ezeknek nem kellene ott lenniük
Több mint 22 ezer közép-európai parcellát vizsgáltak a kutatók, így derült ki a baj.
Több mint 22 ezer közép-európai parcellát vizsgáltak a kutatók, így derült ki a baj.
Bár eleinte csökkent a fogyasztás, de az adó nem tudta elérni fő célját, az egészségre káros élelmiszerek fogyasztásának csökkentését.
A Kutatók megállapították, hogy jelentősen nő az őszi meleg periódusok száma Magyarországon.
Egyre több veszélyes anyaggal szennyezett gyümölcsöt fogyasztunk.
A cél az is, hogy a Balaton váljon Európa egyik legkedveltebb horgászvizévé.
A földnek jót tett az uniós agrártámogatás, de a Földnek semmiképp.
Nemcsak a kertekben jelentenek gondot a gyomok.
Zajokkal és fényekkel károsítjuk a madarak szaporodási képességét.
Ezek a legtisztább és a legszennyezettebb gyümölcsök és zöldségek.
A Pécsi Dohánygyár már évek óta nem is vesz magyar dohánylevelet
Fontos információk az élelmiszerek címkéin.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.