Lesújtó hírek jöttek: mégis, mi történik a sertéshússal az EU-ban?
2023 első nyolc hónapjában mintegy ötödével csökkent az Európai Unió sertéshús-exportja.
2023 első nyolc hónapjában mintegy ötödével csökkent az Európai Unió sertéshús-exportja.
Németországban a megkérdezettek már csak egyötöde fogyaszt minden nap húst, és Magyarországon is hasonló tendencia várható.
2023 első hónapjaiban nőtt a sertés felvásárlási ára, az élő állat exportja szintén emelkedett, az import pedig csökkent.
Kína nem viccel.
Továbbra is sok a nehézség a sertéságazatban.
4 milliárdos többlettámogatásra március végén lehet benyújtani a kérelmeket.
Brutális károkat okoz a sertéspestis jelenléte a termelőknek és az ágazatnak.
Kőkemény árrobbanás jön a sertéshúsok piacán.
Már a boltokban is érezni az ASP távol-keleti pusztítását.
Továbbra is vizsgálják, hogyan állítható meg a sertéspestis.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.