Szorításban a magyar sertéstartók? Csak így mászhatnak ki a gödörből
Rengeteg nehézség sújtotta a magyar sertéságazatot, a szakemberek szerint ugyanakkor még így is van remény.
Rengeteg nehézség sújtotta a magyar sertéságazatot, a szakemberek szerint ugyanakkor még így is van remény.
Mostantól sosem szabad hátradőlni, mindig félni kell valami újnak a megjelenésétől.
Egyre komolyabb problémát okoz Kínában a sertéságazatban az állatok túlhizlalása.
A járványügyi protokoll értelmében a telepen található mintegy 18 ezer hízósertés teljes állományát el kell pusztítani.
Évente körülbelül 30 kg sertéshús fogy fejenként itthon, elindult a fogyasztását ösztönző kampány.
Lassan az év felét magunk mögött tudjuk és egyre inkább úgy tűnik, nem lesz ez egy rossz év az állattenyésztők számára Magyarországon.
2023 első nyolc hónapjában mintegy ötödével csökkent az Európai Unió sertéshús-exportja.
Az európai országokban csökkenő tendenciát mutat a sertéshúsfogyasztás, ezzel egyidőben a sertésfeldolgozásban is visszaesés figyelhető meg.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Újabb lélektani határ alá csökkent az élelmiszer-infláció Magyarországon, augusztusban kevesebb mint 20 százalékra mérséklődött az élelmiszerek drágulása.
Kettévált a piac: világszerte csökkent a sertésár, de Európában és idehaza is jelentősen növekedett.
Ha nem sikerül a költségemelkedést érvényesíteni az árakban, bajba kerülhetnek egyes feldolgozók.
Kiderült, mennyibe is kerülhet idén tavasszal a sertéshús és a sonka a magyar henteseknél.
Az árstop miatt egyre többféle élelmiszerből jelent meg az olcsó külföldi változat a magyar boltokban.
Fekete év volt a 2022-es a francia sertéstartóknak, és ki tudja mi várható 2023-ban.
Megugrottak a magyar sertésárak.
Eddig tartottak a jó évek.
Rendesen megnőtt Magyarország sertéshús importja 2021-ben.
Kőkemény árrobbanás jön a sertéshúsok piacán.
Lesznek, akik felhagynak a termeléssel.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.