Szörnyű betegség terjed Magyarországon: egyre több terület érintett
A legfrissebb hírek szerint Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége.
A legfrissebb hírek szerint Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége.
A növényvédelem 2025-ben is hangsúlyos szerepet játszik a termesztés-technológiában, hiszen a jó minőségű szőlő lesz az alapanyaga a kiváló boroknak.
A körülmények ma már egészen mások, sok termelő azonban még mindig makacsul ragaszkodik a megszokott módszerekhez.
Védjük meg közösen a hazai ültetvényeket a szőlő aranyszínű sárgaság betegség ellen.
A bor iránti csökkenő kereslet olyan helyzetet teremtett, amelyben a magyar borászoknak minden korábbit meghaladó alkalmazkodásra van szükségük.
Már elérhető az Agro Napló legújabb, szőlő-gyümölcs lapszáma, rengeteg fontos tudnivalóval.
Védekezés nélkül akár 100%-os termésveszteséget is okozhat a szőlő lisztharmat itthon.
A klímaváltozás, a vízhiány és a fenntartható mezőgazdaság iránti igény egyre inkább előtérbe helyezi a precíziós öntözési technológiákat a szőlő- és gyümölcsültetvényekben.
A következő napok időjárása kedvező lehet a szőlő rettegett betegségei, a lisztharmat és a peronoszpóra kialakulásához.
V. VinÓvár Szakmai Fórum
A Gregoire a szőlőbetakarítógép-gyártók élmezőnyében képviseli a prémium szintet csúcstechnológiát felvonultató gépeivel
A klímaváltozás, a fenntarthatóság és a hatékony növényvédelem iránti növekvő igény új megoldásokat kíván a szőlő- és gyümölcstermesztésben
A csökkenő borfogyasztás miatt felhalmozódó szőlőkincs parlagon hagyása helyett a gyümölcs új felhasználását kívánják népszerűsíteni.
154 benevezett tétel közül választották ki legjobbat, az elismerést hétfőn adták át.
A magyar borok képesek felvenni a versenyt a világ legnevesebb borvidékeivel minőség, sajátosság és sokszínűség tekintetében.
A legjellemzőbb betegségeknek ellenálló szőlőültetvényt hoztak létre a Balaton-felvidéken.
Az Európai Unió közel 30 milliárd euró értékben exportált alkoholos italokat 2024-ben.
Csökken a világ bortermelése az éghajlatváltozás miatt és látványosan változnak a fogyasztói szokások is.
Már elérhető az Agro Napló legújabb, áprilisi lapszáma, rengeteg fontos tudnivalóval.
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló fajtákat hoztak létre hazánkban.
A mezőgazdaságban dolgozók számára a munkavégzés számos kockázatot tartogat, sajnos évről évre halálos áldozatokat is követel.
Az árpával és búzával már nem lesz gond, a kukorica sorsa viszont erősen kérdéses idén.
Ismét fellendülőben van a szójatermesztés Magyarországon, egyre több termelő tesz próbát ezzel a növénnyel.
Takarmányban és emberi élelmezésre is alkalmazható egy GMO-szója, miután az európai hatóságok biztonságosnak találták.
Az elmúlt hetekben Szardínia szigetén, majd az észak-olaszországi Lombardiában, valamint Franciaországban is megerősítették a kór jelenlétét.
Az utóbbi évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy véget értek azok a boldog évek, mikor a kukorica növényvédelmét letudtuk egy gyomirtással.
Hatékony megoldás a napraforgó tányérvédelmére: Picasso® Active
A talaj szervesanyag tartalma és a kapcsolódó talajfunkciók javításáért már az aratási szezonban sokat tehetünk!