Ezek a legkiválóbb pálinkák most Magyarországon: itt a nemzeti toplista
Idén remekelt a borsodi Sáppusztai Pálinkafőzde a Nemzeti Pálinkakiválóság Programon.
Idén remekelt a borsodi Sáppusztai Pálinkafőzde a Nemzeti Pálinkakiválóság Programon.
A pálinka a magyarság egyik fontos védjegye, nemzeti identitásunk és kultúránk része.
A nyomozók bűnügyi információkra alapozva ellenőrizték a helyi szeszfőzde üzemeltetőjének és családtagjainak ingatlanait.
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy uniós földrajzi árujelző oltalmat kapjon a Borzag pálinka.
Megvolt a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadója.
Soha ennyit nem fizettek még néhány palack skót whiskyért.
Hatalmasat lépett előre a magyar pálinkakultúra.
Hatalmas siker.
A Seven Hills Distillery főzete nyerte meg a World Gin Awards fődíját 2021-ben.
Egyre népszerűbb a házi lepárlás a magyarok körében.
A szlovák adóhivatalnak állítólag nem éri meg fenntartani a rendszert.
Hosszú évek tanulása és tapasztalatszerzése került minden egyes üvegbe.
Az angol tűzoltók 2,5 napi megfeszített munkával tudták csak eloltani a tüzet.
A likőrkészítés bemutatásával folytatódik a "Tanuljunk együtt!" programsorozat
Újpesten kezdte meg működését Magyarország első kézműves ginfőzdéje.
Illegális szeszfőzdét lepleztek le Miskolcon.
Az adóemelés számos szeszfőzde sorsát pecsételheti meg. Most még nagy a tülekedés.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.