Kiderült a csúf igazság: ezért drágák a tejtermékek a magyar boltokban
Az elmúlt évben a tejtermékek, különösen a vaj ára jelentősen meghaladta az általános inflációt.
Az elmúlt évben a tejtermékek, különösen a vaj ára jelentősen meghaladta az általános inflációt.
2031-re 6 milliárd dolláros üzletté nőhet a tiszta tejzsír globális piaca - a fő hajtóerőt az ázsiai kereslet jelenti.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
Egy szakember szerint az árstopot ki kellene vezetni, mivel többet árt, mint használ.
Van módszer a kamutermékek kiszűrésére.
Ólomlábakon jár a magyar termelői ár
A fogyasztás is tempósan nő
A takarmányadag összetétele a lényeg
A tej továbbra is értékes alapanyag marad.
Elszabadult tejzsírárak
A magas támogatási szint is segít.
A zsíros tejnek van igazán értéke a piacon.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet Outlook konferenciáján mindenre fény derült.
Itthon kellene tartani az alapanyagot.
A GDP alakulására jó hatással volt a szolgáltatási szektor bővülő teljesítménye, a pozitív tényezőket viszont ellensúlyozta a mezőgazdasági termelés visszaesése.
Jelentősen nőtt a szarvasmarha-vágások mennyisége, miközben az export visszaesett 2025 első nyolc hónapjában.
December 2-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport a siófoki Agrárszektor Konferenciát.
A marhahús is kedvezményes áfát kap, kérdés, hogy mit lép a kereskedelem.
Újabb kéknyelv-betegség esetet igazolt 2025. október 8-án a Zala vármegyei Páka településen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A visszatérő, hatalmas károkat okozó évjárati és növénytermesztési katasztrófa biztatott bennünket, hogy foglaljuk egyedi kukoricatermesztési kockázatkezelési rendszerbe a KWS modern kukoricahibridjeit.
A Rhizál® a HED-LAND Hungária Kft. különleges biológiai csávázó és talajkezelő készítménye, amely a Rhizobium alamii törzset tartalmazza, és hatékonyan segíti az őszi búza kelését, korai fejlődését és szárazságtűrését.
Hatékonyabb szántás, nagyobb teljesítmény. Rover ekecsalád minden gazdaság számára.
Közösségi főzéssel búcsúzott a nyártól a Kiskert program Vizsolyban