Kiderült a csúf igazság: ezért drágák a tejtermékek a magyar boltokban
Az elmúlt évben a tejtermékek, különösen a vaj ára jelentősen meghaladta az általános inflációt.
Az elmúlt évben a tejtermékek, különösen a vaj ára jelentősen meghaladta az általános inflációt.
2031-re 6 milliárd dolláros üzletté nőhet a tiszta tejzsír globális piaca - a fő hajtóerőt az ázsiai kereslet jelenti.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
Egy szakember szerint az árstopot ki kellene vezetni, mivel többet árt, mint használ.
Van módszer a kamutermékek kiszűrésére.
Ólomlábakon jár a magyar termelői ár
A fogyasztás is tempósan nő
A takarmányadag összetétele a lényeg
A tej továbbra is értékes alapanyag marad.
Elszabadult tejzsírárak
A magas támogatási szint is segít.
A zsíros tejnek van igazán értéke a piacon.
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet Outlook konferenciáján mindenre fény derült.
Itthon kellene tartani az alapanyagot.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.