Meglepő hírek érkeztek a magyar hagymáról: erre nem sokan számítottak
A szakértők szerint a termelők összefogásával javítható a magyar hagyma piaci pozíciója.
A szakértők szerint a termelők összefogásával javítható a magyar hagyma piaci pozíciója.
A termények hűtése az egyik legegyszerűbb módja lehetne a toxinképződés és a kártevők megfékezésének.
Tejtermékeket nem célszerű az ajtóban tárolni, annak ellenére sem, hogy számos hűtőmodell kifejezetten erre a célra kialakított rekeszekkel rendelkezik.
Ukrajnában súlyos problémát jelentenek a betakarítás utáni veszteségek, főként a korszerű tárolók és raktárak hiánya miatt.
A létrejött megállapodás célja az élelmezésbiztonság javítása az afrikai országban.
A megfelelő szellőzés a fatárolóban kulcsfontosságú, hiszen a szabadon áramló levegő segíti a fa száradását.
Tudatos hűtőhasználattal lehet tenni az élelmiszerpazarlás ellen, csak néhány dologra kell odafigyelni.
Csúnyán ráfizethet az idei fűtési szezonra az, aki nem gondol ezekre a dolgokra.
Az év végére eltűnhetnek a kínálatból a hazai gyökérzöldségek, a hagyma és a burgonya is.
Még nem lehet hátradőlni a betakarítás után, gondoskodni kell a termény megfelelő tárolásáról is.
Most érdemes betárazni ezekből az élelmiszerekből.
Van mit bepótolniuk a magyar termelőknek a gabona- és takarmánytárolás terén.
2120-ig fogják vizsgálni a legfontosabb gabonaféléket.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.