Közeledik a szüret vége

agrarszektor.hu
Lassacskán véget ér a főszüret Magyarországon. A hivatalosan október 9-10-e környékén kezdődő, kései fajták szüretelése legkésőbb e hónap utolsó heteiben befejeződnek - tudta meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárától, Horváth Csabától az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hozzátette, hogy az idei csapadékos év azt eredményezi, hogy kevesebb bor kerül a piacra, mivel a szőlőmennyiség is folyamatosan csökkent. Tavaly közel három millió hektolitert tudtak előállítani, ezzel szemben idén jó, ha eléri a 2,5 milliót.

Sajnos lesz olyan borászat, ahol nem csak a mennyiség, de a minőség is sérül, hiszen nem mindenütt rendelkeznek a megfelelő borkészítési technológiákkal, és ahol a kellő növényvédelem sem volt érezhető, ott a bor várhatóan silányabb minőségben fog az asztalra kerülni. Ellenben, ahol ezekre az intézkedésekre és a növények védelmére több időt és energiát áldoztak, ott várható a megszokott jó minőség.

A főtitkár elmondta, hogy azon túl, hogy némelyik borvidéken 800 milliméter csapadék hullott, mely főleg a kései fajtáknak kedvezőtlen, a napfényes órák sem voltak túl jellemzőek, így ez is problémákat okozott.

A gazdák abban reménykednek - folytatta Horváth Csaba -, hogy a folyamatban lévő brüsszeli döntés is engedélyezze nekik azt alkoholfok javítást, melyet már az EU borszabályzata is biztosít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57