Közeledik a szüret vége

agrarszektor.hu
Lassacskán véget ér a főszüret Magyarországon. A hivatalosan október 9-10-e környékén kezdődő, kései fajták szüretelése legkésőbb e hónap utolsó heteiben befejeződnek - tudta meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárától, Horváth Csabától az MTI.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

Hozzátette, hogy az idei csapadékos év azt eredményezi, hogy kevesebb bor kerül a piacra, mivel a szőlőmennyiség is folyamatosan csökkent. Tavaly közel három millió hektolitert tudtak előállítani, ezzel szemben idén jó, ha eléri a 2,5 milliót.

Sajnos lesz olyan borászat, ahol nem csak a mennyiség, de a minőség is sérül, hiszen nem mindenütt rendelkeznek a megfelelő borkészítési technológiákkal, és ahol a kellő növényvédelem sem volt érezhető, ott a bor várhatóan silányabb minőségben fog az asztalra kerülni. Ellenben, ahol ezekre az intézkedésekre és a növények védelmére több időt és energiát áldoztak, ott várható a megszokott jó minőség.

A főtitkár elmondta, hogy azon túl, hogy némelyik borvidéken 800 milliméter csapadék hullott, mely főleg a kései fajtáknak kedvezőtlen, a napfényes órák sem voltak túl jellemzőek, így ez is problémákat okozott.

A gazdák abban reménykednek - folytatta Horváth Csaba -, hogy a folyamatban lévő brüsszeli döntés is engedélyezze nekik azt alkoholfok javítást, melyet már az EU borszabályzata is biztosít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?