Mégsem lesz szükség az állami Túró Rudira

agrarszektor.hu
Átadták a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt. 650 millió forintos beruházással felépített új desszertüzemét szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ünnepségen Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elmondta, a kormány számára kiemelten fontos, hogy a magyar élelmiszeripar ismét versenyképes, húzóágazata legyen az országnak, ehhez azonban szükség van az ágazat teljes technológiai és termékszerkezeti átalakítására a 21. századi elvárásoknak megfelelően.

Az állam felvásárolná a fenyegetett hazai tejtermékmárkákat
Korábban beszámoltunk róla, hogy a Danone közelmúltbeli bejelentése (a vállalat több európai gyára mellett budapesti üzemét is bezárja) növekvő aggodalmakat keltett amiatt, hogy a Magyarországon is érdekelt multinacionális tejipari vállalatok kivonulásával akár végleg elveszhetnek egyes tradicionális, híres magyar tejtermékmárkák. Akkor felvetődött a kérdés, hogy vajon más cégek is távoznak-e majd a hazai tejtermékgyártásból. Ebben az esetben ugyanis fennállna a veszélye annak, hogy ezek a tejtermékmárkák egyre inkább külföldi alapanyagból, külföldön készülnek majd, vagy akár teljesen eltűnnek a hazai piacról. Ágazati szakértők szerint a kormány szükség esetén lépéseket tehetne e márkák visszavásárlására. Így a levédett márkák - legalábbis átmenetileg - állami tulajdonba kerülhetnének, amellyel biztosítani lehetne magyar tejre alapozott, további hazai gyártásukat is. Úgy tűnik, hogy a Túró Rudit nem fenyegeti ez a veszély.

El szeretnék érni, hogy a mostani európai uniós fejlesztési ciklusban a korábbiakhoz képest háromszor-négyszer nagyobb forrást hasznosuljon az élelmiszer- és a feldolgozóipar fejlesztésére - hangsúlyozta az államtitkár.

A beruházás révén 50 új munkahely jött létre, ezzel a mátészalkai üzem dolgozói létszáma elérte a háromszázat - közölte Szautner Péter, a cég vezérigazgatója. Tájékoztatása szerint a már teljes kapacitással működő új üzemrészben a korábban Debrecenben előállított termékeket gyártják, de a gyártósor készen áll az "új termékinnovációk" fogadására is. A FrieslandCampina leányvállalata gyártja a többi között a Pöttyös Túró Rudit is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?