Évtizedek óta nem volt ekkora beruházás a magyar tejiparban

MTI
Mintegy 12 milliárd forintos beruházással fejleszti debreceni feldolgozóüzemét az Alföldi Tej Kft. A beruházással 181 új munkahely jön létre, a vállalat éves árbevétele pedig várhatóan 10 milliárd forinttal növekszik. Évtizedek óta nem volt ekkora beruházás a hazai tejiparban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kormány 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az Alföldi Tej Kft. debreceni beruházásához - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Sikerült a kínai kormánnyal megállapodni a magyarországi tejtermékek exportjáról, a kínai szakemberek elvégezték az Alföldi Tej auditját, hamarosan meglesz az eredménye, és megindulhatnak a vállalat termékei Kínába is. Az Alföldi Tej Kft. a termékek 30 százalékát főleg keletre, Kínába kívánja értékesíteni.

Mélykuti Tibor (Mti-fotó: Máthé Zoltán)

A mintegy 12 milliárd forintos beruházással a székesfehérvári tejüzemet is működtető Alföldi Tej Kft. 10 milliárddal növelheti éves árbevételét, amely most mintegy 40 milliárd forintot tesz ki - közölte Mélykuti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója. A cég 320 millió liter tejet vásárol fel évente, ezzel a legnagyobb felvásárló, míg a vállalat tagjainak termelése a magyarországi nyerstej termelés negyedét teszi ki.

Az ügyvezető igazgató szerint azért döntöttek a beruházás mellett, mert a csoport által termelt tej mennyisége meghaladta a székesfehérvári üzem évi 245 millió literes kapacitását, és 20 százalékát alapanyagként kell értékesíteni, sok esetben jelentős veszteséggel. A debreceni beruházással a legmodernebb technológiát építik be, amellyel évi 8500 tonna sajtot és 7000 tonna porított terméket gyártanak. Az elmúlt évtizedekben nem volt ilyen nagyságrendű beruházás a tejiparban, és a kapacitás bővítésével lehetőség nyílik a beszállítói kör növelésére is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?