Tésztaüzemet építhet Mészáros Lőrinc cége

agrarszektor.hu
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euró Generál gluténmentes tésztát gyártó üzemet építhet a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentmihályon nettó 48 millió forint értékben. Az üzem megépítésére hat társaságtól kért ajánlatot az önkormányzat, ám végül csak egy, az Euró Generál nyújtott be pályázatot.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nettó 48 millió forint értékben építhet gluténmentes tésztát gyártó üzemet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál. A cégben 50 százalékos szavazati joga van a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus Global Nyrt.-nek, amelybe a felcsúti polgármester-befektető idén tavasszal vásárolta be magát - írja a Magyar Nemzet.

A több mint 200 négyzetméteres tésztaüzem megépítésére, amelyet a rábaszentmihályi önkormányzat építtet, hat társaságtól kértek ajánlatot, ám végül csak az Euro Generál nyújtott be pályázatot a meghívásos közbeszerzésen. A cég ajánlata az eredetileg becsült csaknem 33 millió forintos összegnél 15 millió forinttal volt drágább. A tésztaüzemben jövő májusban kezdődhet a gyártást, az alkalmazottak pedig szakmunkás-minimálbérért dolgoznak majd.

A Forbes magazin legújabb, leggazdagabb magyarokról készült listája szerint Mészáros Lőrinc már a top 10-ben van. A felcsúti polgármester a magazin számításai szerint 105,7 milliárd forint személyes vagyont halmozott fel, vagyis egy év alatt megháromszorozta a vagyonát, ami tavaly még "csak" 35 milliárd forint volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?