Árrobbanás a piacokon: ennyi lesz idén egy kiló cseresznye

agrarszektor.hu
Kétezer forintba is kerülhet idén a cseresznye kilója, ami brutális drágulásnak számít a tavalyi 300-700 forinthoz árakhoz képest. A termelők elmondása szerint van olyan fajta, ahol szinte az összes termés kiesett, ami részben annak köszönhető, hogy a téli időszakban gyakran váltakoztak a meleg és a nagyon hideg napok, de nem tett jót a gyümölcsnek az elmúlt pár héten esett sok eső sem.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az ATV Híradója feltérképezte a jelenlegi gyümölcshelyzetet Magyarországon, és több termelővel is beszéltek arról, mennyibe kerülhet majd idén a cseresznye - írja a HVG. Az egyik termelő elmondta például, hogy van olyan fajta, ahol szinte a termés egésze kiesett, majd hozzátette, hogy a sok gyümölcs miatt tavaly erős volt a fák terhelése, így a téli időszaban a meleg és a nagyon hideg napok gyakori váltakozása nem tett jót a gyümölcsnek. Emellé jött az utóbbi hetekben lehullott sok eső is, a szélsőséges időjárásnak köszönhetően pedig idén valószínűleg nagyon drágán juthatnak majd a vásárlók a magyar gyümölcshöz. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

A kereskedők 1000-1200 forintot fizetnek a cseresznye kilójáért a mostani időszakban a termelőknek, ami azt jelenti, hogy a boltokban 1500, de akár 2000 forintot is elkérhetnek majd a magyar vásárlóktól a gyümölcsért. Ez brutális drágulásnak számít a tavalyi árakhoz képest, amikor is 300-700 forint volt egy kiló cseresznye ára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?