Árrobbanás a piacokon: ennyi lesz idén egy kiló cseresznye

agrarszektor.hu
Kétezer forintba is kerülhet idén a cseresznye kilója, ami brutális drágulásnak számít a tavalyi 300-700 forinthoz árakhoz képest. A termelők elmondása szerint van olyan fajta, ahol szinte az összes termés kiesett, ami részben annak köszönhető, hogy a téli időszakban gyakran váltakoztak a meleg és a nagyon hideg napok, de nem tett jót a gyümölcsnek az elmúlt pár héten esett sok eső sem.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ATV Híradója feltérképezte a jelenlegi gyümölcshelyzetet Magyarországon, és több termelővel is beszéltek arról, mennyibe kerülhet majd idén a cseresznye - írja a HVG. Az egyik termelő elmondta például, hogy van olyan fajta, ahol szinte a termés egésze kiesett, majd hozzátette, hogy a sok gyümölcs miatt tavaly erős volt a fák terhelése, így a téli időszaban a meleg és a nagyon hideg napok gyakori váltakozása nem tett jót a gyümölcsnek. Emellé jött az utóbbi hetekben lehullott sok eső is, a szélsőséges időjárásnak köszönhetően pedig idén valószínűleg nagyon drágán juthatnak majd a vásárlók a magyar gyümölcshöz. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

A kereskedők 1000-1200 forintot fizetnek a cseresznye kilójáért a mostani időszakban a termelőknek, ami azt jelenti, hogy a boltokban 1500, de akár 2000 forintot is elkérhetnek majd a magyar vásárlóktól a gyümölcsért. Ez brutális drágulásnak számít a tavalyi árakhoz képest, amikor is 300-700 forint volt egy kiló cseresznye ára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03