2023. március 25. szombat Irén, Írisz

A Danone 570 forintot ad egy liter juhtejért

agrarszektor.hu
Sajnos csak az új-zélandi, egész éven át legelőn tartott juhokra érvényes az ajánlat. Nálunk is volna pedig igény a juhtejre, kecsketejre és az ezekből készülő termékekre, de eddig még egyetlen nagyobb vállalkozásnak sem jutott eszébe, hogy az ötlet mögé álljon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Danone leányvállalata, a Nutricia Új-Zélandon úgy döntött, hogy juhtejből is gyárt a gyerekeknek termékeket, és ezt Óceániában a Karicare márkanév alatt értékesíti. A cég közlése szerint ezzel azokra a fogyasztói igényekre reagálnak, amelyek egyre inkább követelik az alternatív tejféleségekből készülő gyermekélelmiszereket. "Ausztráliában és Új-Zélandon piacvezetőnek számítunk ebben a szegmensben. Fontos, hogy érzékeljük a fogyasztói igények változását és ezekre reagáljunk is"- mondta a Nutrica értékesítési vezetője, John Hoare.

A cég igyekszik bevonni és támogatni a helyi tejhasznú juhokat tartó gazdaságokat ebben a piacszélesítési folyamatban. Céljuk, hogy a tejpor, amit a gyermekélelmezéshez használnak,100 százalékban egész évben legelőn tartott új-zélandi juhoktól származzon. Ezt a Maui Milktől fogják felvásárolni, amelyik Új-Zéland Északi-szigetén két farmon 6000 anyajuhot tart. Az új terméket eleinte az egy évnél idősebb gyermekek számára fogják árusítani. A vállalkozás terveiben szerepel, hogy 2020-tól a szoptatós babák számára is rendelkezésre álljon a juhtej. Ehhez éppen most keresik a megfelelő juhtartó gazdaságokat.


Úgy tűnik, bizonyos tehenészetek is hajlandóak lennének a cél érdekében átállni a juhtartásra. A kis legelőterülettel rendelkező üzemekben ugyanis nagyobb fajlagos bevételt lehetne elérni birkával, mint tehénnel. "Nem olyan költséges dolog átállni a tehéntartásról a juhra. Ha figyelembe vesszük, hogy egy többéves szerződést ajánlunk, 1,73 eurós (570 forintos) literenkénti átvételi árral, érdemes megfontolni a dolgot" - mondja az integrátori szerepet elvállaló Maui Milk vezetője, Peter Gatley.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?