2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Itt a válasz az örök kérdésre: ezért csomagolják nejlonba a kígyóuborkát

agrarszektor.hu
Egy biztosan sokakat foglalkoztató kérdést válaszolt meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miszerint mi az oka annak, hogy nejlonba csomagolják a kígyóuborkát. Talán nem okoz majd meglepetést, de a válasznak köze van az eltarthatósági időhöz.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz tartozó Ételt csak okosan oldal megválaszolta azt az örök kérdést, hogy vajon miért csomagolják be a kígyóuborkát nejlonba. A válasz valószínűleg nem lesz meglepetés senki számára: a zsugorfólia használata a háztartásokban is közkedvelt, az így csomagolt élelmiszer ugyanis tovább eltartható, a nedvességtartalmát pedig lassabban veszíti el.

A zsugorfóliába csomagolt kígyóuborka eltarthatósági ideje akár háromszorosa is lehet a csomagolatlan uborkáéhoz képest. Vagyis az uborka pulton tarthatóságát jelentősen meg lehet növelni ezen egyszerű csomagolási technika segítségével.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?