2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Itt a válasz az örök kérdésre: ezért csomagolják nejlonba a kígyóuborkát

agrarszektor.hu
Egy biztosan sokakat foglalkoztató kérdést válaszolt meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miszerint mi az oka annak, hogy nejlonba csomagolják a kígyóuborkát. Talán nem okoz majd meglepetést, de a válasznak köze van az eltarthatósági időhöz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz tartozó Ételt csak okosan oldal megválaszolta azt az örök kérdést, hogy vajon miért csomagolják be a kígyóuborkát nejlonba. A válasz valószínűleg nem lesz meglepetés senki számára: a zsugorfólia használata a háztartásokban is közkedvelt, az így csomagolt élelmiszer ugyanis tovább eltartható, a nedvességtartalmát pedig lassabban veszíti el.

A zsugorfóliába csomagolt kígyóuborka eltarthatósági ideje akár háromszorosa is lehet a csomagolatlan uborkáéhoz képest. Vagyis az uborka pulton tarthatóságát jelentősen meg lehet növelni ezen egyszerű csomagolási technika segítségével.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31