Egy biztosan sokakat foglalkoztató kérdést válaszolt meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miszerint mi az oka annak, hogy nejlonba csomagolják a kígyóuborkát. Talán nem okoz majd meglepetést, de a válasznak köze van az eltarthatósági időhöz.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz tartozó Ételt csak okosan oldal megválaszolta azt az örök kérdést, hogy vajon miért csomagolják be a kígyóuborkát nejlonba. A válasz valószínűleg nem lesz meglepetés senki számára: a zsugorfólia használata a háztartásokban is közkedvelt, az így csomagolt élelmiszer ugyanis tovább eltartható, a nedvességtartalmát pedig lassabban veszíti el.
Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
A zsugorfóliába csomagolt kígyóuborka eltarthatósági ideje akár háromszorosa is lehet a csomagolatlan uborkáéhoz képest. Vagyis az uborka pulton tarthatóságát jelentősen meg lehet növelni ezen egyszerű csomagolási technika segítségével.