Veszélyben a magyar gyümölcsösök? Sokba fog kerülni idén a növényvédelem

MTI
Az enyhe tél miatt nőtt a fertőzések veszélye a gyümölcsösökben - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Hunyadi István hozzátette: az enyhe télben a termést károsító korokozók és rovarok nem ritkultak az átlagosan szokott mértékben. Ezért is fontos szerinte, hogy a károsítók ellen időben kezdjék meg a védekezést, ami persze magasabb költségeket is jelenthet a gazdálkodóknak.

Az igazgató kitért arra is, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint lehűlés következik. Ez leginkább a fagyokra, lehűlésekre érzékeny csonthéjasokat és a több helyen már virágzó kajszibarack állományt veszélyezteti.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?