Tények a tejről: ezeket biztosan sokan nem tudták eddig

Tények a tejről: ezeket biztosan sokan nem tudták eddig

agrarszektor.hu
Június 1-je volt a tej világnapja, amelyet 20 éve ünnepelnek világszerte. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) magyar nyelvű infografikát tett közzé ez alkalomból, olvasható a szervezet közleményében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tej egy jelentős és megkerülhetetlen élelmiszer és alapanyag. Számtalan vitamin és ásványi anyag található benne, egyéb táplálkozási előnyei mellett. Európában globális összehasonlításban is magas az egy főre jutó tejfogyasztás (bőven meghaladja az évi 150 kg/fő mennyiséget), amit alátámaszt az is, hogy a tejből származik a táplálkozással bevitt energiamennyiség 9%-a. A fogyasztók mellett nem szabad megfeledkezni a másik oldalról sem, hiszen a gazdák számára is fontos termékről van szó, miután számos kistermelőnek jelent megélhetést vagy keresetkiegészítést a tej.

A FAO egy infografikában szedte össze amit a tejfogyasztásról és -termelésről, továbbá a tej táplálkozási jelentőségéről tudni érdemes. A "Tények a tejről" című infografika a tej világnapján, azaz június 1-jén magyar nyelven is elérhetővé vált. A világnapnak egyébként a FAO a fővédnöke.

A tejfogyasztás népszerűsítésére a napokban indított kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?